Siste nytt

Volkswagen 1-seters el-bil

Volkswagen 1-seters el-bilVolkswagen presenterer en urban el-bil på Automobil Forum Unter den Linden i Berlin 8. september, bilen vil også senere bli vist på bilutstillingen i Frankfurt.  Den 1-seters konseptbilen reflekterer en ny fascinerende form for minimalistisk mobilitet.Bilen har kompakte dimensjoner, men oppfyller likevel alle sikkerhetskrav for moderne biler. Konseptbilen er spesialdesignet for pendlere med en rekkevidde på 65 kilometer og en toppfart på 130 km/t. Bilen er smidig å kjøre og kan akselerere fra 0 til 100 km/t på under 11 sekunder. 

 
Smalere, lavere, kortere, og annerledes. Bilen er kompakt konstruert og krever ekstremt lite plass i trafikken. Bilen veier kun 465 kilo, er 3,04 meter lang, 1,2 meter høy og fra hjul til hjul måler den 1,39 meter.Til sammenligning er bilen lavere enn en Porshe 911 som måler 1,31 meter.
 
Viktigere enn dimensjoner er bilens oppbygging, den er laget etter samme prinsipper som en Formel 1 racing bil. Sjåføren er plassert i midten og motoren bak. Bilen er utstyrt med dører som åpnes diagonalt oppover. Dette gjør det enkelt å komme ut og inn av bilen på trange steder som for eksempel i et parkeringshus. Bilen har god vektfordeling mellom bakre og fremre aksler, bilen er likevel utstyrt med ESP for å sikre smidig ytelse.
 
Volkswagen 1-seters el-bilBilen er også rustet med de innovative City Emergency Braking, som er et elektronisk nødbremssystem som bruker en lasersensor for å oppdage kollisjonsfare. Avhengig av bilens hastighet og kjøresituasjonen reduserer bremsene bilens fart automatisk. City Emergency Braking er en forlengelse av automatisk avstandskontroll (ACC) som også er tilgjengelig i konseptbilen. En lasersensor måler avstanden til bilen foran og dens hastighet og reduserer farten om bilen foran kommer for nære. Man kan forhåndsinnstille ønsket avstand til bil foran.Bilen er utstyrt med xenon og LED-frontlykter, baklys og indikatorer.
 
Et annet viktig instrument i bilen er Clever touchscreen. Det er en berøringsskjerm der sjåføren kan benytte funksjoner som navigasjon, media, radio, og få oversikt over hvor lang kjørelengde som gjenstår før bilen må lade.
Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.