Siste nytt

MITSUBISHI Concept PX-MiEV II

MMC har de siste årene fokusert på utvikling av elbilteknologi, blant annet i den etter hvert godt kjente i-MiEV. Gjennom lanseringen av i-MiEV i 2009, ble Mitsubishi den første store bilprodusenten til å masseprodusere elektriske biler.

I tillegg til de typiske bybilene tar Mitsubishi nå sikte på å også dekke de lange distansene, gjennom nye MITSUBISHI Concept PX-MiEVII, som er en plugg-inn hybrid i SUV-klassen. Med denne bilen tilbyr Mitsubishi sin elbilteknologi i SUV-innpakning, noe som betyr høy fleksibilitet forent med lave utslipp og som igjen bryter med den jevne oppfatningen av SUV hva angår miljøhensyn.

MMCs plugg-inn hybrid-system kombinerer den elektriske teknologien vi kjenner fra i-MiEV i bilens to elektriske motorer med en konvensjonell lavforbruksmotor, som til sammen gjør at bilen går mer enn 60 km per liter og har en rekkevidde på over 800 km, ved kombinert kjøring (elektrisk og hybrid).
Batteriene i Concept PX-MiEV II gir 50 kilometers rekkevidde ved helelektrisk drift, noe som dekker mange av hverdagens bruksområder. Avhengig av energiforbruk og resterende batterinivå, vil motoren startes automatisk som generator eller som energikilde for hjulene. I tillegg kan føreren velge helelektrisk kjøremodus - Battery Drive Mode - ved å trykke på en knapp, eller lademodus - Battery Charge Mode - under kjøring, som gjør at den konvensjonelle motoren fungerer som generator for lading av batteriet.
Man kan dessuten benytte den ubrukte energien i batteriene som strømkilde for separate elektriske apparater ved hjelp av et uttak tilpasset bilen.

I tillegg til å være miljøgunstig, er MITSUBISHI Concept PX-MiEVII utstyrt med en elektrisk motor foran og en bak, og dermed firehjulsdrift med traction control, sammenlignbart med systemet i Lancer Evolution X-modellene. Dette sørger for enkel manøvrering kombinert med stabilitet og sikkerhet.
MITSUBISHI Concept PX-MiEV II tilbyr dessuten den elektriske motorens øyeblikkelige dreiemoment som gir en akselerasjon på linje med en 3 liters V6-motor.

MITSUBISHI Concept PX-MiEV II er et moderne miljøriktig alternativ som ivaretar høy yteevne og fleksibilitet.
Kilde:MITSUBISHI

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.