Siste nytt

Konsept Cambiano elegant miljøprofil

Konseptbilen Cambiano var en av stjernene på årets Genève-utstilling. De er et resultat av samarbeidet mellom Pininfarinas designere og Styling Senteret i Maranello.
Faktisk er Cambiano et klimatiltak. Fire elektromotorer sørger for fremdrift. Hver av dem utvikler 60 kW (tilsvarende 81,6HK). I korte perioder står endatil 4 x 150 kW til sjåførens disposisjon. (Til sammen blir det altså 600 kW = 816 HK.) Dreiemomentet er 640 newtonmeter.

To dører på den eneste siden, en på den andre, er ikke spesielt oppsiktsvekkende, men gjør det enklere for selskapskjolekledde modeller å bevege seg inn og ut av bilen, spesielt når to-dørs siden er uten midtstolpe.

Bruk av lys, som om designerne var lysdesignere på verdens store scener, er heller ikke spesielt oppsiktsvekkende, men forteller i det minste litt om hva vi kan vente oss i vanlige biler.

Og for folk som er interessert i interiør-materialer er denne bilen veldig spennende. Bilen har en like naturlig plass på møbelmessen i Milano som på bilutstillingen i Genève.


Etter den entusiastiske mottakelsen bilen fikk i Genève, vurderer Pininfarina å sette bilen i produksjon i beskjedent antall. Ingenting er nevnt om serieversjonens pris, men den blir helt sikkert ikke billig. Klimatiltak er gjerne kostbare.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.