Siste nytt

Ford Fiesta ST Concept

Ford Fiesta ST Concept Som en del av sin strategi for globale høyytelsesbiler avduker Ford sin konseptbil for kommende Fiesta ST på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Ford Fiesta ST Concept gir klare føringer om hvordan en fremtidige Fiesta ST vil kunne se ut når den slutter seg til Focus ST i Fords globale portefølje av høyytelsesbiler.

Fiesta ST Concept kombinerer iøynefallende muskuløs og sportslig design med et dynamisk sportschassis og et høyytelsesdrivverk som også gir imponerende lave tall for CO2-utslipp og forbruk.

En global Fiesta ST vil videreføre den 35-årige Fiesta-historien når det gjelder å levere opplevelser av høye ytelser til småbilkjøpere. Ikoniske tidligere modeller omfatter Fiesta XR2 og XR2i, Fiesta RS1800 og RS Turbo, den første generasjonen Fiesta ST.

Med Fiesta RS WRC-bil som demonstrerer potensialet til Fords globale småbiler i den mest krevende internasjonale motorsportsgrenen kunne det ikke være et mer velvalgt tidspunkt for å gi publikum et glimt av hva som er teknisk mulig med en Fiesta ST, som er til salgs for for spesielt interesserte.

  Ford Fiesta ST Concept

I likhet med Fords rallybil - har Fiesta ST Concept en 1,6-liters Ford EcoBoost bensinmotor med ytelser som er like imponerende som det oppsiktsvekkende utseendet.

I Fiesta ST Concept er målet at 1.6-literen skal utvikle 180 HK med et dreiemoment på 240 Nm, som er nok til å akselerere fra 0 til 100 km/t på under 7 sekunder, og en toppfart på 220 km/t er mulig. Likevel regnes det med at Ford Fiesta ST med en slik motor vil slippe ut mindre enn 140 gram CO2 pr. kilometer.

Kilde: Ford

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.