Siste nytt

Audi A3 e-tron concept

Audi A3 e-tron conceptAudi A3 e-tron concept er studie med plug-in-hybrid i kompakt form. Konseptbilen vises på bilmessen i Shanghai i disse dager og er et synlig bevis på Audis visjoner for morgendagens løsninger. Audi A3 e-tron concept er 4,44 meter lang, 1,84 meter bred, men bare 1,39 meter høy. Konseptbilens proporsjoner understreker det kompakte og dynamiske uttrykket

Den deler mye av designen og teknikken med Audi A3 concept som ble vist på bilmessen i Geneve tidligere i år, men som e-tron navnet tilser har den også Audis hybrid-løsning.

 
Audi A3 e-tron concept er en plug-in-hybrid med to kraftkilder: En firesylindret 1.4 TFSI turbomotor på 211 hk og en elektrisk motor på 27 hk. Til sammen yter motorene 238 hk og tar Audi A3 e-tron concept fra stillestående til 100 km/t på 6,8 sekunder. Toppfarten nås ved 231 km/t. De to motorene kombineres med Audis velkjente S tronic girkasse.
 
De moderne lithium-ion batteriene ligger bak baksetene og fulladede gir de konseptbilen en rekkevidde på 54 km. på elektrisk drift. Batteriene lades gjennom rekuperering av bilens energi når den kjøres, eller gjennom en vanlig stikk-kontakt når den står parkert. I de fleste tilfeller vil dermed Audi A3 e-tron concept være utslippsfri under bykjøring.

    Audi A3 e-tron concept
 
Konseptbilens multimedia-system viser også hvilken retning Audi går videre. Både førerinformasjonssystemet i displayet bak rattet og MMI-skjermen som kommer opp fra dashbordet inneholder grafikk som tidligere ikke er benyttet. 3-dimensjonale effekter og animasjoner viser blant annet bilens operativsystem og kraftfordeling for de to motorene.
Mye av teknikken og designen som vises i Audi A3 e-tron concept blir å finne i nye Audi A3 som lanseres i 2012.
 
Audis første masseproduserte hybrid kommer imidlertid allerede senere i år. I oktober lanseres Audi Q5 hybrid quattro. Samspillet mellom 2,0 TFSI bensinmotoren og den elektriske motoren sikrer en sporty dynamikk og gir til sammen 245 hk. Sprinten fra 0 til 100 km/t går på 7,1 sekunder. Forbruket ved blandet kjøring er på under 0,69 liter per mil, det gir et CO2 -utslipp på 159 gram per kilometer med quattro permanent firehjulsdrift. Den sporty hybrid SUVen kan kjøre i en fart på opptil 100 km/t på kun elektrisk kraft med nesten uten støy eller utslipp. Med en konstant hastighet på 60 km/ t kan bilen kjøre 3 km på kun elektrisk kraft. Audi Q5 hybrid quattro kommer med et omfattende utvalg av standardutstyr, til tross for dette er Q5 hybrid quattro med sin egenvekt på mindre enn 2.000 kg den letteste hybrid SUVen på verdensmarkedet.

Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.