Siste nytt

Audi A2 concept

Audi A2 conceptAudi A2 concept er en kikk inn i fremtidens elektriske mobilitet. Konseptbilen får sin premiere på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Audi A2 concept er 3,8 meter lang, 1,69 meter bred og 1,49 meter høy. Til tross for sine beskjedne proporsjoner utstråler konseptbilen sportslige linjer.Lettvektskonstruksjonen, kjent som "Audi ultra", er basert på store deler av aluminium og karbonforsterket plast (CFRP). Dette gir konseptbilen en vekt på 1.150 kg.

 
Audi A2 concept er en ren el-bil. Den elektriske motoren leverer 85kW (116 hk) og har et dreiemoment på 270 Nm. 0-100 km/t gjøres unna på 9,3 sekunder. Toppfarten er regulert til 150 km/t, det gir en rekkevidde på 200 km. Lithium-ion batteriet lades fullt på 1,5 timer med en hurtiglader på 400 volt, benyttes en vanlig husholdningskontakt er ladetiden rundt 4 timer. Audi A2 concept er også designet for "Audi Wireless Charging", en teknologi som vil sørge for batteriladning uten at bilen må kobles til en ladestasjon eller strømnettet via kabel.

  Audi A2 concept
 
Konseptbilens lys er designet som neste generasjon LED-teknolgi. Under skulderlinjen strekker konseptbilens dynamiske lys seg som et bånd fra frontlyktene til baklyktene. Båndet av lys inneholder et mangfold av innovative funksjoner. Under kjøring lyser båndet orange som en sidemarkør. Aktiveres blinklyset vil det orange lyset pulsere på angitt side. Ved oppbremsing vil lyset skifte til rødt og pulsere for å varsle andre trafikanter at bilen bremser.
Frontlyset, kjent som "Matrix beam", består av en rekke LED-dioder og mikroreflektorer som genererer fjernlys som ikke blender. Kjørelyset kommer også fra en egen LED-modul. Baklysene er intelligente og tilpasses siktforholdene. Det bakre tåkelyset kommer fra laserstråler som prosjekterer en rød trekant i vannpartiklene i luften ved tåke og regn.
 
Audi A2 concept bærer en egen versjon av Audis velkjente singelframe-grill. Bak den delvis lukkede grillen finnes blant annet ladekontakten og en rekke kjøleelementer. Konseptbilens styre-og bremsesystem er elektriske. "Steer-by-wire" og "brake-by-wire" eliminerer behovet for mekaniske og hydrauliske koblinger til ratt og bremser.

  Audi A2 concept
 
Interiøret reflekterer filosofien til Audi A2 concept. Rene og lyse flater preger det innovative interiøret. Gulvet i den romslige kupeen er flatt og de fire setene er individuelle. Det dynamiske lyset fra bilens eksteriør benyttes også innvendig med ulike funksjoner. Dashbordet er delt i to, hvor en egen del er tilknyttet føreren. Rattet er flatt både på over- og undersiden og har to touch-paneler for enkel betjening av bilens instrumenter og systemer. Multimediasystemet "Audi connect" består i konseptbilen av blant Google Street View og "Audi traffic information online". Dette er elementer som snart kommer i flere av Audis produksjonsmodeller.

Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.