Siste nytt

Velkommen, gjester
Brukernavn: Passord: Husk meg

EMNE: Hvit røyk fra dieselvarmer

Hvit røyk fra dieselvarmer 25/07/2013 10:27 #9881

  • data
  • data's profilbilde
  • Offline
  • Medlem
  • Innlegg: 20
  • Mottatte takk 2
  • Karma: 0
Hei,

Jeg har en 2007 Saab 9-3 1.9 TiD. Den har gått ca. 105.000km. Bilen har dieselvarmer med tidsur, og den starter vanligvis 30-35 minutter før jeg drar på jobb. (har totalt 7 mil til og fra jobb. Lite småkjøring foruten om helg.). Her en dag tittet jeg ut vinduet om morningen og da kom det masse hvit røyk fra bilen. Såpass mye at en gjerne skulle tro det var branntilløp. Røyken stoppet så snart dieselvarmeren stoppet. Nevner også at kupeen ikke var særlig oppvarmet etter 35 minutter (som den pleier å være etter at dieselvarmeren har stått på). Men det var litt lukt i kupeen. Kan kanskje beskrives som en slags eksos lukt. Jeg har ikke brukt den om morningen siden. Et par dager senere skulle jeg kjøre fra jobb, og havnet i kø ganske tidlig. Mens jeg stod i ro kom det også en del hvit røyk fra bilen (ser ut til at det kommer fra eksosen). Denne gang var det ikke det så mye røyk som beskrevet tidligere. Men fellesnevneren var at dieselvarmeren slo seg på her også, (den starter under kjøring om motoren er under 7 grader). Problemet har ikke oppstått når motoren er varm. Har sjekket beholdning av kjølevæske og dette ser greit ut. Altså ingen indikasjoner på at den "drar med seg" kjølevæske.

Har du noen tanker om hva dette kan være? Og kanskje like relevant, hva en reperasjon vil koste? Kan det være at dieselvarmeren trenger service?


Link: Datastoff !
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.

Sv: Hvit røyk fra dieselvarmer 22/05/2015 04:13 #11193

Hadde samme problem... røyk som luktet fælt varm diesel, og røyk som tåkela alt rundt meg rett etter start. Skiftet glødeplugg, glødenett, reingjort og betalt 7`. Virket sånn noenlunde til å begynne med, men så var det på`n igjen. Ikke så altfor ille, men gidder ikke fleire forøk på ny rep.
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
Moderator: Eazy
Tid til å lage siden: 0.505 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.