×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

Tips om bilhold

Mer
12 år 5 måneder dager siden #5093 av Knut2009
Tips om bilhold opprettet av Knut2009
Har du lyst til å ta oljeskift på bilen,men er usikker på hvordan? Slik gjør du det.
Det er enkelt og høsten er en passe tid for å ta et oljeskift. Ingenting er bedre enn å starte vinteren med ny olje på motoren.
Hvorfor? Når det blir kuldegrader ute blir oljen tykkere og motoren slites ekstra mye ved kaldstart. Dessuten starter motoren lettere med en god olje. Så oljeskift hver høst er en god regel.
Sammen med oljeskift hører også bytte av oljefilter. Hvilken type olje og hvor mye olje som gjelder for din bil står i instruksjonsboken.
For å løsne filteret trenger du en oljefiltertang og du trenger et kar til den gamle oljen. Det beste er å tappe ut oljen med varm motor. Tappepluggen sitter på bunnpannen, under motoren.
Plassen du skal jobbe på bør være mest mulig plan. Jekk opp bilen og sikre den mot å falle ned. Plasser et kar for å samle opp oljen og løsne pluggen med et passende verktøy.
Når du skrur løs pluggen vil oljen strømme ut så vær obs på varm olje.
Løsne påfyllingslokket på motoren. Filteret sitter på en av sidene av motoren. Løsne filteret med tangen og skru det av. Slipp bilen ned så langt du kan uten å berøre karet under bilen.
Jekk opp bilen igjen når motoren er tom for olje. Smør litt olje på gummipakningen på det nye filteret og skru det fast. Bruk gjerne tangen til å stramme filteret.
Bytt gjerne kopperringen/pakningen som sitter på pluggen for å hindre lekkasje og skru den fast uten å ødelegge gjengene. Et tips er å slå lett på fastnøkkelen med bar hånd til den stopper.
Tørk av oljesøl så du kan se om det er lekkasje senere. Fjern karet og slipp ned bilen. Fyll på olje til max merket og start motoren. Nu vil filteret fylles med olje, ca. 0,5l så da må du etterfylle igjen til max merket på peilestaven.
Da var det gjort og motoren trives mye bedre allerede.
Mer
12 år 5 måneder dager siden - 12 år 5 måneder dager siden #5094 av Raptor
Besvart av Raptor i emne Sv: Tips om bilhold
Har en ikke tilgang til ny kobbering/pakning så kan den gamle planpusses med smergelpapir.
Når en skrur til bunnpluggen så er det viktig å ikke dra til det en orker. Noen gjør det og ødelegger gjengene her. DA HAR EN ET STORT PROBLEM.. :( og må på verksted.

Jeg skiftet olje før men ikke i dag. Problemet er å få fjernet den gamle oljen. Man tømmer den liksom ikke den hvor som helst. Eks. Min lokale Mobil bensinstasjon hadde en utebukk til gjøre det selv bruk. Slurv fra folk gjorde at de stengte hele bukken. Folk slapp oljen rett ned på bakken i grusen. Dette syndes det nok på mange plasser. :huh:

Ellers var det meste rett som Knut2009 skriver. De fleste tar timespris for jobben og en kan spare litt på det. :)

Jobber med fly/aviation/displaypilot men bil er ingen unntak..
Moderator: Raptor
Tid til å lage siden: 0.100 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.