×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

dårlig bakbrems på opel astra 94

Mer
15 år 8 måneder dager siden #1866 av erlendvo
har en gammel opel astra '94 stasjonsvogn, gått 160000. EU godkjent i jan 08. Bakbremsen ble byttet ut for 3 år siden. For noen mnder siden begynte håndbrekker å bli slappt helt til det for noen dager siden sluttet og virke. Strammet det opp under bilen uten at det hjalp noe mer enn at selve håndbrekket ble strammere å dra opp. Testet så med å blokkere bremsen på en grusvei og kun forhjulene lagde spor. Hva må byttes ut på bremsene bak? Evnt er det noe annet som kan skrus på for å få de til å fungere igjen? takker for svar

Endret av erlendvo, den 07/08/2008 21:15

Endret av erlendvo, den 07/08/2008 21:19<br><br>Endret av erlendvo, den 07/08/2008 21:23
Mer
15 år 8 måneder dager siden #1869 av Raptor
Sannsynligvis har du trommelbremser med bremseband. Bremser slites og må byttes ut fra tid til annen. Er det 3 år siden så er nok tiden moden for utskifte nå.

Husk at håndbrekkwire skal kun etterslakkes helt ved skifte av tromler og band og strammes etter skifte. En strammer ikke bånd bake med håndbrekkwire. Det er latmanns-justering.

Ofte må du slakke båndene bak for å få tromlene av. Dette gjøres ved å slakke wire og finne strammeskruen som er inn gjennom et lite hull i tromlen og som regel i bunnen.
Deretter kan tromlen trekkes av da den ofte henger på båndene. Har du ikke gjort dette før så få tak i en verkstedbok/manual.

Tromlene skal justeres individuellt på hver side bak oppjekket med denne skrue (masse hakk i den) Etterdra stillingskru og drei hjulet rundt til det subber omtrent likt på begge sider. Etterjuster med håndbrekkwire. Test dette med å la den rulle fremover og dra i håndbrekk. Har du flaks så går baken ned likt, om ikke juster slik at den drar bakenden likt ned. Ikke bare den ene siden. Dette siste gjøres med håndbrekkwire-justering inni bilen. Bare fyr løs om det er noe du lurer på..

Lykke til..

Jobber med fly/aviation/displaypilot men bil er ingen unntak..
Moderator: Bilmekanikeren
Tid til å lage siden: 0.103 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.