×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

ESP Antispinn lyser på dashbordet

  • Strand o.
  • Emneforfatter
  • Besøkende
  • Besøkende
4 år 11 måneder dager siden #12453 av Strand o.
ESP Antispinn lyser på dashbordet opprettet av Strand o.
Hei vi har problemer med en 2003 x rail 2.2 som du no lyser i antispinn og esp lampen på dashbordet og vi har ikke drakraft på bilen. Hva kan det være må vi på verkstedet å sjekke hva det er??
Mer
4 år 10 måneder dager siden #12456 av Knut2009
Hei.
Ja, du bør nok dra på verksted. ESP er stabiliserings enhet og ABS er antispinn så disse må nok fixes.
Mer
4 år 10 måneder dager siden #12458 av Raptor
Tilleggsinfo..

ESP= Elektronisk stabilitetskontroll er et system på spesielt kjøretøyer som skal hjelpe sjåføren i situasjoner hvor det er fare for at man kan miste kontroll over kjøretøyet.
Systemet overvåker hjulhastigheten, styrevinkler, bremsefunksjon og kursavvik, og tilfører bremsekraft i samsvar med dette individuelt til ett eller flere hjul. Dette hjelper til med å redusere motoreffekt til hjul med dårlig grep, og hindrer dermed hjulspinn og skrens. Enkelte av systemene aktiverer også styreservoen slik at føreren lettere kan gjennomføre de riktige, korrigerende rattbevegelsene, samtidig som feilreaksjoner forhindres. I de senere år er dette påbudt iflg. EU direktiver på nyere biler. Derfor ser du en nyere bil som sladder og legger igjen gummi så er nok denne funksjonen satt ut av drift.

ESP er for å forhindre at et, to eller flere drivhjul spinner under akselerasjon, er det utviklet forskjellige former for veigrepskontroll (eng: Traction control system (TCS) / Anti-Slip Regulation (ASR))

Jobber med fly/aviation/displaypilot men bil er ingen unntak..
Moderator: Raptor
Tid til å lage siden: 0.151 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.