Toyota beste merke i TÜV-rapporten 2012

Toyota fremstår som det ledende bilmerke med færrest feil i den siste TÜV-rapporten som ble presentert tirsdag. Hybridmodellen Prius havnet nok en gang helt på topp.

Nok en gang er Toyota beste bilmerke i den tyske TÜV-rapporten som nå foreligger i 2012-utgave. Toyota har hele 19 modeller med topp-10 plasseringer - innenfor de ulike alderskategoriene. Undersøkelsen gir et godt bilde på driftssikkerhet og kvalitet blant bilene på tyske veier.

Toyota Prius fortsetter å lede kategorien for to til tre år gamle biler, med bare 1,9 prosent av de testede bilene med antydning til feil (ned fra 2,2 prosent i 2011). I den samme kategorien kommer Toyota Auris på andreplass.   

For biler som er fire til fem år gamle er Prius på andreplass, med en feilrate på 3,3 prosent, tett fulgt av Toyota RAV4 på fjerdeplass, Corolla Verso på sjetteplass og Avensis på tiendeplass. Andre Toyota-modeller som Yaris og Corolla fikk gode plasseringer i kategorier for biler.

Den årlige rapporten som ble publisert den 6. desember av TÜV, baserer seg på periodiske kjøretøykontroller av nesten 8 millioner biler i Tyskland mellom juli 2010 og juni 2011. TÜV er den ledende organisasjonen for slike kontroller av biler i Tyskland.


Toyotas fortsatte suksess i TÜV-rapporten bekrefter driftssikkerhet og kvalitet over hele modellrekken til Toyota, og spesielt for hybridteknologien som tas i bruk på stadig flere modeller i Europa.

Toyota lanserer til neste år en hel familie av nye hybridbiler, inkludert syvseteren Prius+, Prius Plug-in Hybrid, og Yaris Hybrid.
Kilde: Toyota

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.