Siste nytt

Møller innfører fem års garanti på alle sine bilmerker

Bilimportøren Harald A. Møller AS innførte fra årsskiftet fem års nybilgaranti på alle sine bilmerker; Volkswagen, Audi og Skoda. Det innebærer at mer enn hver fjerde bil som registreres i Norge nå får utvidet sin garantilengde med to år. Den norske importøren er først i Europa med å gi kjøperne av disse bilmerkene en utvidet garanti.

Alle de store bilmerkene har til nå hatt tre års nybilgaranti i Norge. Noen mindre aktører, som til sammen representerer under ti prosent av det norske markedet, har hatt noe lengre garantitid. Det representerer derfor et stort og viktig steg for norske bilkunder når Harald A. Møller AS nå utvider garantitiden med 2 år. Gjennom salget av Volkswagen, Audi og Skoda samt Volkswagen Nyttekjøretøy står denne importøren bak mer enn 25 prosent av det norske nybilsalget.
 
- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sier adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller AS.
 
Norge er det eneste landet i Europa hvor kjøpere av Volkswagen, Audi og Skoda nå får forlenget garantitiden til fem år ved nybilkjøp. I andre land gjelder fortsatt to eller tre års garantitid, med mulighet for å kjøpe garantiforlengelse i enkelte markeder. Den utvidede ordningen i Norge er resultatet av et samarbeid mellom importøren, bilforhandlerne og bilfabrikkene. En mindre del av kostnaden ved å utvide garantien er fra 1. januar lagt inn som en liten prisøkning, i gjennomsnitt under 1.000 kroner per bil.
 
Importøren har satt et tak på garantien ved 100.000 kjørte kilometer. Dersom bilen når denne kjørelengden før det er gått fem år opphører garantien. Imidlertid viser statistikken at de aller fleste bileiere kjører langt mindre enn 20.000 kilometer per år.
 
Den utvidede garantien har samme omfang som den tidligere treårsgarantien og dekker tekniske feil og mangler. Komponenter som normalt må fornyes i løpet av femårsperioden, som for eksempel dekk og bremseklosser, må kunden betale for som tidligere. For lakkfeil gjelder fortsatt en garantitid på tre år, og garantitiden mot gjennomrusting er 12 år
 
- Våre fire merker har en meget sterk markedsposisjon. I fjor ble mer enn hver fjerde bil i Norge levert av oss og Volkswagen er Norges desidert største bilmerke. Garantiutvidelsen viser at vi er trygge på våre produkter, og at vi ønsker å gjøre tilværelsen enklere og mer forutsigbar både for våre kunder og forhandlere. Vi tror denne nyttårsgaven vil bli veldig godt mottatt i markedet og ser ikke bort fra at dette vil gi oss en enda sterkere posisjon, sier adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller AS
Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.