Siste nytt

Fremtidens elbil kan lades trådløst

Fremtidens elbil kan lades trådløstWiTricity, IHI Corporation og Mitsubishi Motors Corporation samarbeider om å gjøre det mulig å lade elbiler trådløst. Dette vil gjøre hverdagen enklere for fremtidige elbilbrukere, så vel som energiselskaper involvert i elbil. «Vi vil bidra til at trådløs lading blir en realitet, sier MMC´s 

Ved hjelp av ladestrukturer plassert på eller under bakken og trådløse sendere installert i bilen, tilbyr systemet effektiv lading som tar mindre plass og ikke inneholder bevegelige deler. Ladingen foregår automatisk ved parkering på ladefeltene, helt uten fysisk kontakt mellom bilen og ladepunktet.

Osamu Masuko, President i MMC, er entusiastisk: «Vi har vært svært involvert i utviklingen av ladeteknologi for elbil gjennom «smart grid» og hurtiglading, og nå er vi glade for å kunne trå inn i en ny fase innenfor utvikling av infrastruktur. Vi vil bidra til å gjøre trådløs lading av elbil til en realitet.»

WiTricity, IHI og MMC går nå i gang med intensive forberedelser, som omfattende forskning og testing av utstyret før teknologien blir å finne på markedet.

Eric Giller, leder for WiTricity, uttaler at «elbiler har stort potensiale for å redusere CO2-utslipp og fossil avhengighet. Trådløs lading gjør er svært brukervennlig, noe som gjør det til en viktig del av fremtiden. Vi gleder oss til å samarbeide med markedsledende MMC om dette viktige prosjektet.»

WiTricity Corporation designer, utvikler, produserer og selger teknologi for trådløs overføring av energi siden 2007. Teknologien er basert på magnetisk energioverføring på en sikker og effektiv måte, også ved fjernoverføring. IHI Corporation har tegnet avtale med WiTricity og ønsker å bli hovedleverandør av trådløs ladeteknologi mot elbilmarkedet

Kilde:  Mitsubishi Motors

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.