Siste nytt

Enklere å importere bil

Rundt 35.000 bruktkjøretøy blir hvert år importert fra utlandet. Statens vegvesen gjør det nå litt enklere for disse å følge regelverket.

Fra 1. august kan du nemlig kjøre på kjøretøyets utenlandske skilt i Norge i inntil 30 dager etter at det er fortollet. Da må kjøretøyet ha gyldige utenlandske skilt, gyldig vognkort og gyldig forsikring.

Det betyr at der importører har måttet hente ut norske prøveskilt på en av Statens vegvesens trafikkstasjoner og satt disse på etter at kjøretøyet er fortollet, for så igjen å dra til en trafikkstasjon for å registrere bilen, slipper de fra 1. august unna med den siste turen til trafikkstasjonen.

Registrer kjapt

Selv om det ikke lenger blir nødvendig å ha med seg prøveskilt, må folk fortolle kjøretøyet som før, og vite at når kjøretøyet krysser grensa er det norske regler som gjelder. - Dette betyr blant annet at kjøretøyet må være gyldig forsikret, ha gyldig utenlandsk vognkort og gyldige skilt må være med, sier Magnus Kristian Mo i Statens vegvesen.

- Vi oppfordrer alle om å registrere kjøretøyet så raskt som mulig, så det kan få norsk vognkort, norske skilt og bli en del av den norske bilparken, anmoder Mo.

Mangler det importerte kjøretøyet gyldige utenlandske skilt, gyldig vognkort eller forsikring må du fortsatt skaffe deg dagsprøveskilt som du setter på etter kjøretøyet er fortollet.

Vil ha flere kontroller

- Vi sparer også tid på dette ved at vi i de fleste tilfellene ikke må utstede dagsprøveskilt, og ønsker å bruke de sparte ressursene på flere kontroller. Kontrollene våre er viktige trafikksikkerhetstiltak, der vi luker ut kjøretøy som ikke bør være i trafikken, avslutter Mo.
Kilde:Statens vegvesen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.