Siste nytt

Biltrikset som sparer deg tusenlapper

De aller fleste biler på veien har for lavt lufttrykk i dekkene. Dermed øker forbruket av drivstoff. Du kan like gjerne kaste sedler ut av bilvinduet, ifølge dekkbransjen.

– Mange klager over høye bilkostnader, og transportdebattene i valgkampen bærer ikke akkurat bud om billigere bilhold for folk flest i tiden fremover. For de fleste er verditapet på bilen den største enkeltkostnaden, etterfulgt av drivstoff. Men med riktig lufttrykk i dekkene reduserer du i alle fall drivstoffutgiftene, sier Torleiv Dalen Haukenes, produktsjef i Dekkmann.

 
Sparer 1500 kr i året

Ifølge beregningene til Haukenes vil en gjennomsnittsbil med et halvt bar (cirka 7 psi) for lavt lufttrykk bruke tre prosent mer drivstoff. Samtidig går levetiden på dekkene ned med 25 prosent.

 – Kjører du 25 000 kilometer i året på slike dekk bruker du om lag 750 kroner mer i drivstoffutgifter og omtrent det samme i økt dekkforbruk. Totalt forsvinner rundt 1500 kroner i løse lufta, nesten bokstavelig talt, sier han.

 
Haukenes påpeker at riktig lufttrykk også øker sikkerheten i trafikken ved at sjansen for vannplaning minker, svingstødigheten øker og muligheten for å komme helskinnet fra en kraftig unnamanøver øker.

kilde: Pressenytt

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.