Yaris hybrid: Den mest avanserte Yaris hittil

Yaris hybrid får sin verdenspremiere på Geneva Motor Show 2012. Nyheten kombinerer smart innpakning og urbane egenskaper fra Yaris med en unik kjøreopplevelse og drivstofføkonomi fra Toyotas hybride drivlinje kalt Hybrid Synergy Drive (HSD).

Yaris er Toyota mestselgende modell i Europa. Med Yaris hybrid bringer selskapet fullhybrid inn i B-segmentet for første gang. Allerede i 2010 lanserte Toyota sin første kjernemodell med fullhybrid i Europa, med Auris hybrid.

Yaris hybrid blir den nye toppmodellen i Yaris-produktlinjen, og får en eget eksteriørdesign som gir lavere luftmotstand og et dristigere uttrykk. Fronten benytter "Under Priority"-design med en stor, trapesformet nedre grill."Keen Look"-design er benyttet på frontlysene.

Nye Yaris hybrid benytter en 1,5-liters bensinmotor og en lettere, og mer kompakt elmotor, transaksel, inverter og batteripakke. Den nye hybridlinjen i Yaris er 20 prosent lettere enn systemet som benyttes i Auris hybrid.

Yaris hybrid får samme plass til passasjerer og tilsvarende 286 liter bagasjeplass som en konvensjonell modell, takket være redusert størrelse på alle hybridkomponentene og monteringen av bensintank og batteri under baksetet.

Drivlinjen yter 74 kW/100 hk og vil gi en ledende balanse mellom ytelse og CO2-utslipp i B-segmentet. Samtidig kan kunder ofte kjøre helt stille og utslippsfritt i EV-modus, med null utslipp av NOx, partikler og CO2.

Klimaanlegg og automatgir er standardutstyr, noe som betyr at kunder ikke trenger å velge mellom komfort og klasseledende utslipp. Yaris hybrid tilbyr en helt ny og unik kjøreopplevelse i segmentet.

Nyheten kombinerer skarp design, urbane egenskaper og den ledende fullhybrid-drivlinjen fra Toyota. Yaris hybrid er den mest avanserte Yaris hittil.

Modellen er utviklet for å tilby fullhybrid til en fornuftig pris, og vil gå i salg til sommeren, etter verdenspremieren på Geneva Motor Show 2012 i mars.

Lanseringstidspunkt og priser for det norske markedet er ikke klart. 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.