Den nye Prius 2012

Den nye Prius får en ny og mer dynamisk frontdesign."Under Priority"-design innebærer større oppmerksomhet på den nedre grillen, i likhet med kommende Toyota-modeller. 

Fronten har nydesignede LED-kjørelys, og baklysene gjør bilen lett gjenkjennelig i mørket.
Oppgradert interiør
Innvendig er opplevd kvalitet forbedret gjennom et nytt, sort interiør med innslag av sølv rundt lufteventiler og senterkonsoll. Setetrekkene har også fått en oppgradering.

Senterkonsollen har en nydesignet armstøtte som åpnes vertikalt, og har en integrert koppholder. USB- og Aux-tilkobling er lokalisert på innsiden av armstøtten.

Informasjonsdisplayet er forbedret for å gi bedre synbarhet, og nye funksjoner er tilgjengelige. En EV-indikator er nå inkludert, og månedlig drivstofforbruk viser siste månedens forbruk, i tillegg til de 5 siste.

Det intelligente parkeringssystemet er forbedret for å gi en enda enklere og raskere parkering. Den er nå i stand til å kjenne igjen parkeringsplasser uten merking i veibanen. I tillegg vil skjermen og lydinstruksjoner hjelpe føreren frem til startpunktet for parkeringsassistansen, så fort en passende parkeringsplass er oppdaget. 

Multimedia
Den nye Prius gir kundene en unik rekke av multimedia-muligheter. Toyota Touch er standard, med en 6,1 tommers fullfarge berøringsskjerm som gir tilgang til brukervennlig og prisgunstig multimedia.  Systemet inkluderer en CD/MP3 spiller, Bluetooth-tilkobling med mulighet for streaming, en USB-port, ryggekamera og tilgang til bil- og forbruksinformasjon.

Toyota Touch & Go Plus bygger på Toyota Touch multimediaenheten, men får i tillegg avansert navigasjon med stemmegjenkjenning. I tillegg får den flere avanserte funksjoner som håndterer e-post og tekstmeldinger, kalender og en Gracenote database.

Toyota Touch Pro er den mest avanserte satelittnavigasjonen fra Toyota hittil. Multimediasystemet får en 7.0 tommers berøringskjerm som gir nyttig informasjon om klimaanlegget, audio og navigasjonssystemet. Systemet har avansert stemmegjenkjenning, automatisk zoom ved veikryss, tredimensjonal modellering av byer og landemerker og on-line søk på "Points of Interest". I tillegg vil head-up displayet vise navigasjonsinformasjon.

Toyota Touch Pro får også DAB/DAB+/DMB digital radio som standard og er kompatibelt med Transport Protocol Export Group (TPEG) trafikkinformasjon. Siden protokollen baserer seg på en digital kommunikasjon kan den gi langt mer informasjon.

Systemet vil gjøre navigasjonen mer nøyaktig, og vil gi bedre informasjon om trafikkflyt og viser tilgjengelige parkeringsplasser og drivstoffpriser.

Multimediasystemet kan kombineres med JBL Premium Sound System med GreenEdge teknologi, som reduserer strømforbruket med inntil 80 prosent sammenlignet med konvensjonelle audiosystemer. 

Kjøreegenskaper og komfort
Den nye Prius drar nytte av et stivere karosseri, gjennom ekstra sveisepunkter og forsterkninger. Dette har igjen gitt mulighet for "tuning" mot komfort, uten å miste de dynamiske egenskapene.  I tillegg er styrefølelsen forbedret gjennom en stivere rattstamme.

Vindstøy og veistøy er redusert gjennom bruk av ny isolasjonsmaterialer.

Den nye Prius har fortsatt klasseledende med et forbruk på 0,39 l/mil og et CO2-utslipp på bare 89 gram ved kombinert kjøring.

Driftssikkerhet
Med et globalt salg på over 2,4 millioner enheter har Prius et makeløst rykte for driftssikkerhet og lave eierkostnader. I den ferske rapporten fra Tysklands ledende testorganisasjon TUV, er Prius forsatt modellen med lavest feilrate.  2012-rapporten viser at kun 1,9 prosent av Prius i alderskategorien 2-3 år hadde rapporterte feil, ned fra 2,2 prosent i fjor.

Priser og lansering
Nye Prius vil lanseres i Norge i mars, men det er allerede åpnet for å bestille bilen hos Toyota-forhandlerne.

Prisene er lite endret fra forgjengeren og starter på kr 269 800 veiledende, frakt kommer i tillegg.

 Veiledende utsalgspris januar 2012
 
Prius 1,8 Comfort
 269 800
 
Prius 1,8 Advance
 287 500
 
  + LED hovedlys med lyktespylere
 295 400
 
  + LED hovedlys med lyktespylere og

  Solcelleglasstak med fj.styrt AC
 310 300
 
Prius 1,8 Executive
 308 900
 
  + Premium Pack

   (Solcelleglasstak, Pre-Crash,
    ACC, PRO HDD , IPA)
 347 800

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.