Renault Twizy fra kun 59.990 kroner

Nyskapningen Renault Twizy blir lansert på det norske markedet iløpet av våren 2013, og setter dermed en ny standard for personlig mobilitet. Bykjøretøyet er bare 2,3 meter langt, og 1,2 meter bred, men har likevel plass til to personer. Renault Twizy er helelektrisk og har en rekkevidde på opptil 100 km per lading (NEDC norm), og en topphastighet på 80 km/t.

Med 9.020 solgte enheter ble Twizy Europas bestselgende firehjuls elektriske kjøretøy i 2012. I løpet av våren starter salget i Norge. Renault Twizy kommer i to versjoner - Twizy 45 koster fra kun 59.990 levert forhandler i Oslo, mens Twizy 80 koster fra kun 69.990 levert forhandler i Oslo. I tillegg kommer leie av batteriet som starter på 549 kroner pr mnd, ut fra en leieperiode på 36 mndr. (eller lenger), og kjørelengde 7.500 km i året.

Renault Twizy har fire hjul, og takket være batteriet som sitter midt under forsetet tilbyr den særdeles god kjørekomfort og stabilitet. Den veier kun 450 kg, og er utstyrt med et 6,1 Kwh lithium-ion batteri som kan lades i en vanlig stikkontakt på ca fire timer. Elmotoren er på 13 kw/17 HK (Twizy 80) og den har et dreiemoment på 57Nm, noe som sikrer rask akselerasjon.
Twizy 45 har en topphastighet på 45 km/t, og Twizy 80 har en topphastighet på 80 km/t.
Twizy går under kjøretøykategorien firehjulsmotorsykkel, og kan kjøres av alle på vanlig førerkort for bil.
Twizy 45 kan kjøres av 16 åringer med mopedlappen i de fleste europeiske land, men i Norge sier myndighetene at man må være 18 år for å kjøre denne. Renault Norge har gjort en henvendelse til Vegdirektoratet og anbefalt en forskriftsendring slik at det skal bli mulig å kjøre Twizy 45 også for 16 åringer her i landet, men har foreløpig ikke fått noen avklaring på denne saken.

- Vi mener Twizy 45 er et langt sikrere og mer miljøvennlig kjøretøy for ungdom enn en vanlig moped eller scooter, og at 16 åringer derfor også i Norge bør få anledning til å kjøre en Renault Twizy, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge.

Bykjøretøyet er tilgjengelig både med og uten dører, og spesialtilpassede vinduer sørger for å skjerme deg for vær og vind. Sikkerheten er på topp både gjennom at den er utstyrt med airbag, at man bruker firepunkts sikkerhetsbelte, og ved selve konstruksjonen som er som et eggformet sikkerhetsbur. En oppvarmet frontrute sikrer god sikt selv i fuktig vær.

- Vi gleder oss enormt til å lansere Renault Twizy på det norske markedet, og vi har allerede en rekke begeistrede interesserte kjøpere, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge. - Vi mener Renault Twizy tilbyr ren kjøreglede på fire hjul og at den vil sette en ny standard for personlig mobilitet, og tror samtidig på et stort potensial i elbilvennlige Norge.

Renault Twizy blir lansert på det norske markedet til våren, men kommer i år i et svært begrenset antall til Norge grunnet stor etterspørsel på kontinentet.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.