Prisene klare for nye Volkswagen Golf stasjonsvogn

Nye Golf stasjonsvogn ble første gang vist på bilutstillingen i Genéve i mars i år, og har allerede begeistret mange, særlig med hensyn på design og bagasjeplass. Forventningene til den nye stasjonsvognutgaven er derfor store når forhåndsalger av suksessbilen starter denne uken.


Den nye Volkswagen Golf stasjonsvogn skal produseres i Mosel i Tyskland. Det betyr kortere leveringstider enn for forrige modellsom ble produsert i Mexico. Bilen er nå tvers i gjennom basert på den nye Volkswagen Golf som innebærer at den har den samme MQB-plattformen, de samme kjøreegenskapene, kvalitetsinntrykket, sikkerhetsnivået, utstyrsomfanget og motorene som kombiutgaven.

Den nye Volkswagen Golf stasjonsvogn er 2,5 cm lenger, 1,8 cm bredere og 0,7 cm lavere enn forgjengeren. Med 5,9 cm lenger akselavstand er både komforten, plassen og kjøreegenskapene betydelig forbedret.

Bagasjerommet er økt med 100 liter til hele 605 liter. Det er betydelig større enn de aller fleste konkurrentene i Golf-segmentet og til og med større enn mange Passat-konkurrenter.

I Norge kommer nye Golf stasjonsvogn med de fleste motor- og girkassekombinasjonene vi kjenner fra nye Golf. Bensinmotorene strekker seg fra 85 hk TSI til 140 hk TSI. Utvalget av dieselmotorer blir 105 hk TDI og 150 hk TDI.

Ved salgsstart i august blir foruten 140 hk TSI og 90 hk TDI også 105 TDI 4MOTION og 150 TDI 4MOTION tilgjengelig på den nye Golf stasjonsvogn, begge med 6-trinns manuell girkasse som på Golf. Levering av de første bilene med 4MOTION er forventet i oktober. De fleste motor- og girkassekombinasjonene med unntak av 4MOTION og 140 TSI er tilgjengelig nå.

Prisene på den nye Volkswagen Golf stasjonsvogn er nå klare og salget starter nå. Pristillegget for stasjonsvogn er svært gunstig både i forhold til forgjengeren og i forhold til de viktigste konkurrentene. Prisene på den nye Volkswagen Golf starter på kr 242.800,- og stasjonsvogntillegget blir gjennomgående kun kr 10.000,- på Trendline og Comfortline og kr 12.000,- på Highline.

Prisene inkluderer nytt standardutstyr som Front-Assist med City Nødbremsfunksjon på samtlige modeller.

Introduksjon i Norge er planlagt i september, og de første kundene vil få sin nye Golf stasjonsvogn medio september. 90 TDI, 140 TSI og 4MOTION-modellene vil bli tilgjengelig i løpet av høsten.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.