Nye Honda Pilot

Nye Honda PilotNye Honda Pilot ble presentert på Detroit-messen, og er designet og bygd av Honda. Den kombinerer allsidighet med kvalitet, eleganse og nyskapende design. Pilot har best innvendig plass av bilene i sin klasse. Med plass til opptil åtte passasjerer, Hondas avan-serte VTEC V-6-motor og firehjulsdrift, samt fem stjerners sikkerhetsresultater, plasserer Pilot seg i toppen blant de større bilene i sin klasse.

Pilot-modellen er utformet for å gi et bestemt og distinkt inntrykk med klassiske SUV-proporsjoner,en robust og kraftfull profil, samt stor vindusflate med god sikt i alle retninger for samtlige passasjerer. Bilen er den mest aerodynamiske i sin klasse med høy ytelse og drivstoffeffektivitet.


Design for funksjon
Modellen er designet for funksjonalitet. Andre og tredje seterad har nedfellbare seter som er delt 60/40, som kan gi plass til åtte passasjerer og bagasje. Med den bredeste sporvidden og plant gulv i bagasjerommet, kan Pilot skryte av å ha den største og mest fleksible passasjer- og bagasjekapasiteten i sin klasse.

Instrumentbordet utgjøres av et sporty, avrundet instrumentpanel som er inspirert av kronografisk design. Et ratt med metalldetaljer og kontrollanordning for radio og cd-/kassettspiller med sju høyttalere kompletterer instrumentbordets sporty utseende, og her sitter også fartsholderen.

Et stramt og funksjonelt midtpanel inneholder kontroll for air condition og stereo, samt Satellite-Linked Navigation System og Honda DVD Rear Entertainment System, som begge kan fås som ekstrautstyr. Den konsollplasserte girspaken gir et stort fritt område i midten, helt i tråd med bilens gjennomgripende funksjonelle design.
Honda har utviklet familievennlige detaljer, blant annet en konsollen multifunksjonell midtkon-soll med stort oppbevaringsrom, mobiltelefonholder, 12-volts strømuttak, cd-stativ, samt en koppholder for to størrelser. På den andre seteraden er det et aktivitetsbrett for barn, med koppholder og oppbevaringsrom for elektroniske spill i lommeformat, fargeblyanter, penner og andre småsaker.

Nye Honda Pilot

Kontroll under alle forhold
Et stabilt og forsterket karosseri med fremre og bakre underrammer, samt separat oppheng for samtlige fire hjul, utgjør grunnlaget for bilens uovertrufne kjøreegenskaper og den eksakte og hurtige reaksjonen. ABS-systemet gir stabil og forutsigbar oppbremsing.

Pilot-modellen har en avansert 3,5-liters VTEC V-6 aluminiumsmotor med 24 ventiler som sammen med Hondas innovative VTM-4 (Variable Torque Management 4WD) firehjulstrekk garanterer rolig og sikker kjøring. Med elektroniske avlesnings- og kontrollmekanismer kontrollerer VTM-4-systemet bilen og fordeler dreiemomentet mellom for- og bakhjulene. Det gir optimal ytelse og kontroll på tørre, våte, isete eller snødekte veier. En unik elektronisk låsbar bakre differensialsperre gir optimal dreiemomentfordeling mellom for- og bakakselen, samt økt trekkraft under ekstremt dårlige kjøreforhold.

Tester tyder på høyeste sikkerhets karakter
Honda Pilot har et avansert sikkerhetssystem, inkludert kollisjonsputer for fører og forsete-passasjer, en "intelligent" sidekollisjonspute for forsetepassasjeren, samt trepunktsbelter med beltestrammere og nakkestøtte for samtlige åtte seter. Interne tester antyder høyeste sikkerhetskarakter for front- og sidekollisjoner for samtlige passasjerer, noe som tilsvarer den beste karakteren som deles ut av USAs myndigheter. Ekstra designtiltak er iverksatt for ytterligere å befeste det høye sikkerhetsnivået for passasjerene i tredje rad ved påkjørsler bakfra, i tillegg til kravene i eksisterende sikkerhetsregler.For å oppfylle SUV-kundenes terrengkrav, tilbyr Honda Pilot sikre og stabile terrengegenskaper.

Pilot har en bakkeklaring på drøye 20 centimeter, kort overheng foran og bak, samt VTM-4 firehjulsdrift med bakre, låsbar differensialsperre, som sammen gir den typen terrengegenskaper som den typiske SUV-kunden forventer.

I tråd med Hondas mangeårige satsing på miljøet, er Pilot en modell med meget lave utslipp (Ultra Low-Emissions Vehicle), og er produsert i 90 % gjenvinnbart materiale. Honda Pilot SUV er utviklet og designet av Honda R&D Americas, Inc. og vil bli produsert av Honda i Canada. Produksjonen blir igangsatt i løpet av våren 2002. Bilen er for øyeblikket ikke aktuell for Norden.

Kilde: Honda
 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.