Ny Kia Shuma II

Ny Kia Shuma IISterkere og enda mer velutstyrt til en utrolig pris
Kia bil Norge i Bertel.O.Steen_konsernet lanserer nå Kia Shuma II, en ny og sterk oppgradert modell av fabrikkens meget prisgunstige mellomklassebil. Viktige stikkord er sterkere motor, enda mer utstyr, tre års garanti inkludert veihjelp til priser som ligger langt under konkurrentene.

Innvendig
Kia Shuma II er på størrelse med modeller som Mitsubishi Carisma, Skoda Octavia, Toyota Avensis og Nissan Primera, og er altså en rommelig familiebil med meget god plass også til bagasjen. Delt , nedfellbart baksete og stor bakluke er med på å gjøre bilen svært praktisk og brukervennlig. Den nye modellen er 50m.m. lengre og 10m.m. bredere enn forgjengeren og er 4,53 m lang og 1,72 m bred. Den innvendige plassen er blant de beste i klassen.


Motor
Shuma II leveres med en ny, moderne 1,6 liters motor med 16 ventiler og to overliggende kamaksler. Motorstyringssystemet fra Bosch har integrert startsperresystem og tilfredstiller Euro IV-kravene. To katalysatorer reduserer avgassutslippene maksimalt. Den nye motoren har en maksimal effekt på 102 hk, mens største dreiemoment er på 148 Nm. Begge deler er godt over tilsvarende tall for forrige modell: 14 hk mer og en momentøkning på 13 Nm. Selv om ytelsene er bedre, er likevel sammenlignbart drivstofforbruk lavere.

AQS
Kia Shuma II har i LS-utgave fått både pollenfilter og luftkvalitetssystem (AQS) som standard utstyr. Systemet reduserer innstrømmingen av skadelige gasser til kupéen med opptil 90% ved kjøring i eksempelvis tunneler. AQS måler fortløpende innholdet av forskjellige farlige gasser i luften (blant annet Nox, CO og SO2) og aktiviseres automatisk ved behov. Da styres ventilasjonssystemet over på resirkulasjon, og air-conditioning-kompressoren starter for å hindre dugg på vinduene. Når innholdet av de definerte gassene igjen er akseptabelt, går systemet automatisk tilbake til friskluftposisjon igjen og kompressoren slår seg av.

Priser
Shuma II er standard utstyrt med to store kollisjonsputer foran, ABS-bremser og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD). Det er høydejusterbare hodestøtter på alle plasser i bilen. Bilen er spesielt understellbehandlet for nordiske forhold fra fabrikk, og har 70% galvaniserte plater i karosseriet. Den nye Shuma-generasjonen blir tilbudt med to alternative utstyrnivåer: RS og LS. RS koster veiledende kr 174.900,- mens toppversjonen LS stadig sniker seg under 200.000-kroners grensen:199.900. for denne prisen får man en usedvanlig velutsyrt mellomklassebil, med detaljer som bl.a. skinnseter, midtarmlene foran, airconditioning,AQS, ekstra tåkelys, elektriske vinduer foran og bak, elektrisk justerbare og oppvarmede utvendige speil, høydejusterbart førersete, korsryggjustering på førersete, sentrallås og oppvarmede forseter.

Kilde: Kia

Kommentarer   

#1 Kristian Shuma kjører 08-07-2010 01:59
Hei jeg kjører en Shuma 98 modell.. men det jeg lurer på er om lyktene til Shuma to passer til Shuma 1? og panseret?

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.