Ny generasjon 1.6 CDTI ECOTEC

På Geneva Motorshow (7 til 17 mars 2013) vil Opel introdusere sin helt nye generasjon dieselmotor, 1,6 CDTI ECOTEC

Den nye generasjonen 1,6 CDTI ECOTEC leverer 100 kW/136 hk og 320 Nm i dreiemoment, fremragende drivstoffeffektivitet på bare 4,1 l/100 km forbruk og 109 g / km CO2. Ingen andre kompakt flerbruksbil i markedet tilbyr en slik unik kombinasjon av høyt dreiemoment, ytelse (maksimal hastighet på 193 km / t) og drivstofføkonomi. Opels firesylindret 1,6-liters dieselmotor setter standarder for ytelse med høy effekt og dreiemoment, samt et utrolig lavt nivå på støy og vibrasjoner.

"Opel fortsetter å krydre opp sin allerede vellykkede Zafira Tourer med nye og spennende tysk-konstruert teknologi," sier Mike Ableson, Opel Styremedlem og GM Europa Vice President. "Vår nye generasjon 1,6 CDTI ECOTEC er ikke bare den reneste dieselmotor i Opels historie, det gjør at vår Zafira Tourer skiller seg ut nok en gang: Det er rett og slett ingen annen bil som tilbyr en slik perfekt blanding av høy ytelse, imponerende drivstofføkonomi, utmerket raffinement og førsteklasses kvalitet i en syv-seter".

Den prisbelønte Opel Zafira Tourer - fikk i 2012 «Golden Steering Wheel» av lesere av europeiske bilmagasiner - kombinerer premiumklassen atmosfære og ledende fleksibilitet innvendig. Tekniske høydepunkter inkluderer FlexRide chassis system, andre generasjon Opel Eye frontkamera, AFL + adaptive frontlys system og en panoramisk frontrute med glasstak som gir kabinen naturlig lys. Den nye generasjonen av Flex7 systemet, en funksjon som gir passasjerene en enestående plass på andre rad, bidrar til ekstra fleksibilitet innvendig.

1,6 CDTI ECOTEC har klasseledende ytelse og miljøvennlighet
Med lukket forbrenningskontroll og en aluminium blokk, vil den helt nye 1,6 CDTI ECOTEC dieselmotor i Zafira Tourer, erstatte eksisterende 1,7-liters motorer og enkelte lavere-drevne versjoner av 2,0-literen. Klasseledende demping av støy og vibrasjoner, høy effekt og lavt drivstofforbruk var de viktigste utviklingsmålene.

Maksimal effekt og dreiemoment er satt henholdsvis til 100 kW/136 hk og 320 Newtonmeter. Sammenlignet med 1,7-liters motor av den eldre generasjonen er dette en økning på henholdsvis 4,6 og 6,6 prosent. Sammenlignet med tilsvarende kraftige 2,0 liter dieselmotorer i Zafira Tourer har drivstofforbruket blitt redusert med opptil 10 prosent.


I denne miljøvennlige eksos-behandlingsprosessen, er harmløs dieseleksos væske som kalles AdBlue ®, bestående av urea og vann, injisert i utløpsgassen. Løsningen dekomoneres til ammoniakk, som så lagres i en katalysator. Nitrogenoksid (NOx) trer katalysatoren i avgassen, og deretter selektivt reduseres til nitrogen og vann.


Den nye Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI vil bli tilbudt til norske kunder i løpet av høsten 2013.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.