Kangoo Z.E «International Van of the Year 2012»

Kangoo Z.E., Renaults nye helelektriske varebil, ble kåret til «International Van of the Year 2012» (IVOTY) av en jury bestående av 22 spesialiserte journalister fra hele Europa. For første gang vinner en elektrisk varebil foran sine fossilt drevne konkurrenter.

Juryen lot seg forføre både av konseptet Z.E. - Zero Emission - og av bilens funksjonalitet og økonomieffektivitet, som står i stil med markedets forventninger. Renault Kangoo Z.E., lansert i sentral-europeiske markeder i slutten av oktober i år, har allerede mottatt tre priser: i tillegg til IVOTY, har bilen nemlig vunnet titler i både Danmark og Irland.

Med 104 av 168 mulige poeng ble Renault Kangoo Z.E. neste års Van of the Year foran nesa på konkurrenter som Fiat Ducato og VW Caddy. Prisen ble overrukket Jean-Marie Hurtiger, direktør for Renaults varebilserie, under den internasjonale utstillingen «Trailer» i Belgia. Juryformann, Pieter Wieman, konstaterte at «med Kangoo Z.E. gjør Renault det mulig for alle Europas varebilbrukere å velge elektrisk. Bilen utgjør et viktig bidrag til å bevare miljøet, innenfor en sektor der dette er en av de største utfordringene vi møter i dag». Videre presiserte han at det er en samlet og fokusert Renault-organisasjon som står bak det nå premierte resultatet av satsning på elektrisk varebil: «Besluttsomhet, kreativitet og ikke minst lagånd bærer herved frukter,» uttalte Wieman.

Kangoo Z.E., en ekte Renault-varebil
Renault, Europas største varebilprodusent siden 1998, har med Kangoo Z.E. utvidet sitt modellspekter, med den første varebilen som er helelektrisk fra fabrikk. Kangoo Z.E. kommer med samme lastekapasitet og dimensjoner som sitt fossile opphav, takket være batteriets plassering; under gulvet. Bilen kommer for øvrig i tre versjoner, alle produsert på den opprinnelige Kangoo-fabrikken i Maubeuge i Frankrike: toseters 3 kubikk; toseters 4.6 kubikk (Maxi) og femseters 4,6 kubikk (Maxi). Dermed er det god plass til både last og passasjerer.

Miljøriktig
I Frankrike blir det totale CO2-utslippet, produksjon av bil samt av elektrisitet under bruk tatt i betraktning, på 12 g CO2 per kilometer. For IVOTY-juryen er dette et essensielt punkt, særlig sett i sammenheng med at bilen skal masseproduseres.

Nylig lansert og allerede trippelvinner
Prisen «International Van of the Year 2012» blir kronen på verket etter at Kangoo Z.E. allerede har vunnet to andre priser i Europa; Danske «Van of the Year 2012» og Irlands «Fleet Transport Green Commercial 2012».

Renault Kangoo Z.E. kommer til Norge senest i september 2012, i samtlige tre versjoner.
Kilde:Renault

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.