Transit Connect Electric

Med Transit Connect Electric er Ford i samarbeid med Azure Dynamics først ute med å kunne levere en varebil som går på strøm. De første bilene kom til Norge i sommer, og det er allerede levert over 50 biler - hvorav 20 til Posten.


- Det som er spesielt hyggelig for oss som leverandør er hvor gjennomgående tilfredse kundene er med denne bilen, sier Anders Gadsbøll, salgsdirektør RøhneSelmer. - Her er det viktig å ha i mente at det dreier seg om et helt nytt bilkonsept, men kundene har vært raske med å innse fordelene med å kunne kjøre elektrisk i varelevering.
 
Dessuten er det for mange bedrifter viktig å markere at de tar miljøspørsmålet alvorlig, blant annet ved å velge elektrisk når de skal fornye bilparken sin. Like viktig som det er for mange kjøpere av transporttjenester å velge en samarbeidspartner som kjører elektrisk.
 
Det må også nevnes hvilken drahjelp elektriske biler har fått i Norge som følge av myndighetenes tilrettelegging for miljøvennlig transport, fastslår Per Netland, varebilansvarlig hos Ford Motor Norge.
 
Det han synes er ekstra positivt er den profesjonelle holdningen kundene har til det økonomiske aspektet. - En elektrisk varebil er dyrere enn en dieseldrevet versjon, men de månedlige driftskostnadene på en elektrisk bil eller varebil er betydelig lavere.
 
Ikke minst regner en varebileier fort ut hvilke verdier den elektriske bilens fremkommelighet i rushtiden har for varelevering ved at den kan benytte kollektivfeltene. Teller med gjør også det faktum at en elektrisk bil kjører gratis i bomringene, tunneler, bruer, har en meget lav årsavgift og kan parkere gratis på offentlige parkeringsplasser.
 
En fullastet elektrisk Transit Connect med to personer om bord har en rekkevidde på 130 km, og med standard ladestasjon på 10 ampere er ladetiden mellom 8 og 10 timer. I tillegg kan bilen leveres med en ladestasjon på 16 ampere, som senker ladetiden til mellom 6 og 8 timer.
 
Den elektriske varebilen kan ta 510 kilo nyttelast og har et varerom på 3,7 kubikkmeter. Med en lengde på 176 cm, bredde på 136 cm og en takhøyde på 149 cm.  Til standardutstyret hører air-conditioning, oppvarmet frontrute og sidespeil, oppvarmede seter, radio/CD med Bluetooth og blokkeringsfrie bremser og elektronisk stabilitetsprogram.
 
I øyeblikket selges den elektriske varebilen gjennom de 4 utsalgsstedene til RøhneSelmer AS i Oslo-regionen og hos Mathisen Auto AS i Bergen, men flere Ford-forhandlere vil levere Transit Connect Electric i tiden framover.
 
- Elektriske biler er et viktig satsingsområde for Ford Motor Company, og i tillegg til den elektriske varebilen vil Ford i nær framtid lansere både flere elektriske biler og hybrid-modeller i det europeiske personbilprogrammet, sier Per Netland, varebilansvarlig i Ford Motor Norge. AS.
 
Transit Connect Electric Tekniske data
Karosseri       
                                                                                                   
o "Glider" montering på Ford Otosan fabrikk i Kocaeli, Tyrkia
o Sluttmontering av Azure Dynamics Corporation

Fremdriftsarkitektur
o Siemens AC induksjon motor, Azure Dynamics inverter
o Borg-Warner transaksel, Johnson Controls-Saft batteripakke
o Systemspenningsområde 260V - 380V

Elektrisk drivsystem
o Siemens 135, 3-fase AC induksjonsmotor, 300V nominelle, væskekjølt
o Dreiemoment 158 Nm (kontinuerlig) / 235 Nm (maks)
o Transmisjon Borg-Warner 31-03, ett-trinns

Batteri
o Johnson Controls-Saft litium-ion-pakke
o Kapasitet 28 kWh, 16 moduler/192 celler
o Spenningsområde 215V - 390V / lader - 3,3 kW

Vekt og kapasitet
o Maksimal nyttelast 500 kg
o Egenvekt 1791 kg (est)
o Cargo volum 3,7m3

Ytelser
o Rekkevidde opptil 130 km per lading
o Lade varighet inntil 10 timer for full syklus med 230 V
o Toppfart 120 km/t @ 0 prosent stigning
o Akselerasjon 0-100 km/t på 12 sekunder (basert på egenvekt)
Kilde:Ford

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.