Helt ny Volkswagen Golf

Norges mest populære bilmodell gjennom en årrekke, Volkswagen Golf, kommer nå i en helt ny versjon, med en ny standard for sikkerhet og enda lavere forbruk. Bilen er helt ny fra innerst til ytterst.

Nye Volkswagen Golf er blitt lenger, bredere og lavere, noe som gjør den enda mer sportslig og dynamisk. Kombinert med effektive TSI bensinmotor, TDI dieselmotorer med lavt utslipp og lavere vekt er Volkswagen Golf en av de mest nøysomme og utslippsvennlige bilmodellene på markedet.
 
- Det knytter seg store forventninger til denne modellen, sier direktør Ulf Tore Hekneby hos den norske importøren.  - Golf er Norges mest kjøpte bilmodell gjennom en årrekke og derfor også viktig for oss.
 
Den nye Volkswagen Golf er den aller første Volkswagen modellen som er bygget på den nye plattformen "MQB". Bilen hadde verdenspremiere 4. september i Berlin der den ble presentert for journalister fra hele verden.
 
Nye Volkswagen Golf leveres i en rekke versjoner av TSI bensimotorer og TDI dieselmotoer med BlueMotion teknologi. Nytt i motorprogrammet er TSI-motoren på 140 hk med sylinderkutt (ACT) og et utslipp på kun 111 g/km i kombinasjon med 7-trinns DSG automatgirkasse. Innstegsmodellen med bensin er en 1,2 L 85 hk TSI motor med et gjennomsnittlig forbruk på 0,49 og et C02 utslipp på kun 113 g/km. Dieselversjonene starter med en 1,6 L 105 TDI motor med et gjennomsnittlig forbruk på 0,38 og et CO2 utslipp på kun 99 g/km. Golf kan nå også kan leveres med firehjulsdriftssystemet 4MOTION i kombinasjon med 105 hk TDI. Prisene på nyheten 105 TDI 4MOTION starter på
kr. 298.000.
 
- Dette blir en attraktiv modell som mange vil velge, sier Hekneby.
 
Nye Volkswagen Golf leveres med en rekke nytt og innovativt sikkerhetsutstyr. Pre-crash kollisjonsbeskyttelse og tretthetsvarsling er standard. Pre-crash kollisjonsbeskyttelse vil i kritiske situasjoner gjennom ESP sensorene registrere at en kollisjon er i ferd med å skje. Det innebærer blant annet forhåndsstramming av sikkerhetsbelter, og automatisk lukking av vinduer og soltak. Ny Volkswagen Golf leveres også med Adaptiv cruisekontroll med Front assist og City-nødbrems, Lane assist og parkeringsassistent som vi kjenner fra blant annet Volkswagen Passat. Dette innebærer at Volkswagen lever opp til målsettingen om å levere innovative løsninger til store kundegrupper.
 
Nye Volkswagen Golf har fått mer utstyr som standard med ny generasjon radio med DAB+ og med stor fargeskjerm. Det nye "mediasenteret" innbærer standard bluetooth som gir trygg kjøring ved mobilbruk, og som også gir mulighet for streaming av musikk fra mobiltelfon. I tillegg har Golf fått elektronisk håndbrekk med bakkestartassistent som standard. Nye Volkswagen Golf leveres i 3 utstyrsversjoner; Trendline, Comfortline og Highline.
 
Nye Volkswagen Golf vil stå på bilutstillingen i Paris i slutten av september, og den vil ha premiere hos de norske Volkswagen forhandlerne 12. november. Salget i Norge starter allerede 5. september, og prisene begynner på kr. 225.900.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.