Ford starter produksjonen av nye Kuga

Ford Kuga vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere.Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse


Ford har solgt over 300.000 Kugaer siden lanseringen av den første generasjonen i 2008, som ble starten på Fords omfattende SUV-program i Europa. Nye Kuga vil bli etterfulgt av den moderne og innovative Ford EcoSport, Fords inngangsbillett til markedet for mindre SUV-modeller, og Egde, en større og mer premium crossover som allerede har blitt stor suksess i blant annet Nord-Amerika.

- Den første Kuga-generasjonen var en bil kundene virkelig falt for. Den nye generasjonen er større, har enda mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og morsommere å kjøre, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Ford har på verdensbasis mye ekspertise i SUV-segmentet og det har vi til hensikt å utnytte fullt ut i Europa, med nye Kuga som først ut sier Haugaard.


Ford vil utnytte sin historiske ledelse innen SUV-markedene i Nord-Amerika og andre deler av verden for raskt å utvide sitt SUV-program i Europa, og forventer å selge over en million SUV´er i de kommende seks årene. Innen 2016 vil 10% av alle bilene Ford skal selge i Europa være i SUV-segmentet.


Nye Kuga tilbyr en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor med 180 HK og en 2,0-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 140 HK, som begge har et CO2-utslipp på under 180 g/km.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.