Nye SKODA Octavia i en klasse for seg

Den nye SKODA Octavia setter en ny standard ved å tilby mellomklasseformat på en bil i kompaktplassen. Som tidligere modeller er Octavia uslåelig på innvendig plass for passasjerer og bagasje.

Nye SKODA Octavia vokser i lengde, bredde og høyde og fremstår med plassforhold og en kvalitet som gjør den til en reell utfordrer i mellomklassen. Octavia har blitt 90 millimeter lenger og akseavstanden har økt med hele 108 millimeter. Kupéen har blitt tilsvarende lenger, og ingen bil i kompaktplassen kan måle seg med den innvendige plassen i nye Octavia.
 
Bredden har økt med 45 millimeter, noe som har gitt mer albuerom foran og bak. Høyden under taket har også økt sammenlignet med dagens modell. Bagasjerommet er en klassevinner med et volum på hele 590 liter.
 
De gode plassforholdene innvendig har ikke gått på bekostning av designet. Nye Octavia har fått et tydelig SKODA-typisk formspråk. Fronten har fått den nye plasseringen av SKODA-logen som en forlengelse av panseret, og linjeføringen understreker bilens dynamiske kjøreegenskaper med et nesten kupéaktig utseende. Som dagens modell leveres Octavia med stor bakluke og nedfellbart baksete.
 
Sikkerheten er godt ivaretatt med inntil ni kollisjonsputer og en rekke nye sikkerhetssystemer, som Front Assist med nødbremsefunksjon (fra mai 2013), feltvarsler (Lane Assist) som holder bilen i rett kjørefelt, multikollisjonsbrems som reduserer risikoen for nye sammenstøt ved kollisjoner, proaktiv passasjerbeskyttelse som blant annet lukker vinduer og takluke ved sammenstøt, tretthetsvarsler og fotgjengerbeskyttelse. Alle systemene bidrar til å hindre sammenstøt eller redusere konsekvensene hvis kollisjon ikke er til å unngå. I tillegg bidrar et presist chassis, lang akselavstand og en stiv karosseristruktur til sikre manøvre.
 
Nye Octavia er opptil 102 kilo lettere enn den utgående modellen. Det til tross for at lengden og bredden er økt, og at bilen har fått flere nye sikkerhetsløsninger. Lavere vekt bidrar til at Greenline versjonen av den nye SKODA Octavia med 1,6 TDI og 110 hestekrefter har et CO2 utslipp på bare 89 gram og et forbruk på beskjedne 0,34 liter per mil.
 
Octavia blir levert med fire moderne TSI bensinmotorer og fire TDI dieselmotorer. Manuell og automatisk DSG girkasse er tilgjengelig, og firehjulstrekk er under forberedelse. En sporty SKODA Octavia RS er også underveis.
 
Nye Octavia er ikke bare i en klasse for seg hva gjelder plass til mennesker og bagasje. Med nye Octavia tilbyr SKODA blant annet også adaptiv fartsholder, automatisk dimming av fjernlys og parkeringsassistent. Skiltgjenkjenning er også tilgjengelig, likeledes panoramatak og  KESSY, nøkkelløst start/stopp system. Et annet eksempel på at Octavia kan leveres med utstyr som ellers er forbeholdt større biler, er at den også kan bestilles med en ny generasjon radio og navigasjonssystem med touchskjerm og Canton lydsystem.
 
SKODA lever også opp til sitt mål om "simply clever" med praktiske løsninger i bagasjerommet, isskrape skjult ved tanklokket, multimediaholder for iPod og lignende, refleksvekst under førersete og mange andre holdere og praktiske oppbevaringsrom

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.