Chevy Trucks

Chevy TrucksEtter å ha satt nye salgsrekorder i 2001, introduserer Chevrolet en helt ny, truck og en rekke forbedringer på 2002 modellene. Nykommeren Chevy Avalanche og nesten nye TrailBlazer viderefører tradisjonen med Chevy Truck som den mest driftssikre, varige truck'en. I Norge blir pick-up'en Chevrolet Silverado nå tilgjengelig med en Duramax dieselmotor på 6,6 liter.

Som en kombinasjon av SUV og pickup er den helt nye Avalanche (ikke i Norge) helt spesiell. Den har plass til seks personer - og kan forvandles til å frakte store plater. Nøkkelelementet i Avalanche er Convert-a-Cab, et system som gjør det raskt og lett å imøtekomme kundenes behov for å frakte ulike typer last. Avalanche har en rommelig og komfortabel kupé med plass til fem og et lasteplan på vel 1,5 meter. Hvis man trenger ytterligere plass for last, kan man folde bakveggen inn i bilens kupé og dermed skape lasteplass på vel 1,2 x 2,4 meter. Nå får man plass til lange gjenstander, for eksempel planker. Én person kan gjøre om lastearealet i løpet av sekunder, uten verktøy. Lasten kan beskyttes mot vær og vind ved hjelp av et standard, tredelt kapell og låsbar bakdør. Chevrolet har tatt patent på den foranderlige bakveggen i kupeen, som de kaller "Midgate". Kreftene kommer fra en Vortec 5300 V8 motor som produserer 285 hk.SUV'en TrailBlazer ble introdusert i Norge i 2001. Et stadig økende salgsvolum i det tette mellomsegmentet viser hvilken appell denne bilen har. Motoren er en sekssylindret rekkemotor på 4,2 liter, som gir høyeste antall hestekrefter i segmentet (279 hk). Den har styrke som en V8'er med drivstofforbruket til en sekssylindret motor. Den hydroformede stålrammen gir et solid grunnlag for bilens generelle styrke og kjørekvaliteter. Bakhjulsopphenget med fem festepunkter festet til chassiset via spiralfjærer, mer dynamisk styring og hydraulisk assistert tannstangstyring (kortere svingradius) gir TrailBlazer ekstra presise kjøreegenskaper og høy komfort både på asfalt og offroad.


Den mest kjøpte SUV'en, Chevrolet Tahoe, leverte sine beste salgsresultater noen sinne i 2001. 2002-modellen av denne nytte- og fritidsbilen, som er den mest populære amerikaneren i Norge, har blitt enda mer komfortabel. LT-trim omfatter nå elektrisk regulerbare seter foran, oppvarmede speil utvendig, elektrisk oppvarmet bakrute og tåkelykter. "Premium ride" hjuloppheng er standard på alle modeller og V8-motoren Vortec 5300 kan gå på drivstoff med 85% ethanol, eller vanlig bensin.


Til slutt et gløtt inn i fremtiden: Chevrolet SSR. Er den en åpen sportsbil, en spesiel roadster eller en stylet pickup? SSR er noe helt for seg selv. Den er designet for å bli lagt merke til. SSR fanger merket Chevrolet og dets tradisjoner innen design, med det aller siste innen ingeniør-kunst. Chevy SSR vil få kreftene fra en V8 som gir kraft til bakhjulene. Blant de helt spesielle styling-elementene er en nedfellbar hard-top. SSR vil komme på det amerikanske markedet i et begrenset opplag i 2003.

Kilde: GM Norge

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.