Audi RS6

Audi RS6Ulv i fåreklær
Hvis du trodde 0 - 100 km/t på under 5 sekunder var forbeholdt fullblods sportsbiler med 2 seter og midtstilt motor, så trodde du riktig. Det var det. Før Audi i samarbeid med quattro GmbH utviklet sine RS-modeller. På bilutstillingen i Géneve i begynnelsen av mars er det verdenspremiere for den nye Audi RS6. Nok engang har Audi gitt overlegne ytelser en elegant sportslig innpakning.

Audi RS6 leveres både som limousine og Avant og på avstand er den til forveksling lik Audi A6. Men kjennere vil raskt se at dette dreier seg om noe mer enn en elegant familiebil i premiumsegmentet. I tillegg til en diskret RS6 logo i grillen gir senket understell, frontparti med store luftinntak, 18 eller 19 tommers lettmetallfelger og en karakteristisk hekkspoiler, bilen et dynamisk og kraftfullt særpreg.


450hk og 560 Nm
V8-biturbomotoren under panseret er utviklet spesielt for Audi RS6 av Audi i samarbeid med quattro GmbH. Den har en toppytelse på 450 hk i området fra 5700 til 6400 omdreininger/minutt. Et maksimalt dreiemoment på hele 560 Nm er til rådighet i et ekstremt bredt turtallsområde fra 1950 til 5600 omdreininger/minutt. Audis permanente firehjulsdrift quattro® og en videreutviklet 5-tinns tiptronic automatgirkasse sørger for en effektiv og sporstabil utnyttelse av kreftene. 0 - 100 km/t går unna på 4,9 sekunder og 200 km/t nås etter 18 sekunder.

Nytt understellskonsept
Audi RS6 har et helt nytt understellskonsept; DRC (Dynamic Ride Control). Dette består av et helt spesielt dempesystem som motvirker bilens krenging ved kjøring i kurve. Derved stabiliseres tyngdepunktet og bilen opprettholder maksimalt veigrep. Tiptronic girkassen har et spesielt sport-program som sørger for maksimal utnyttelse av motoreffekten. Ved kurvekjøring registrerer sensorer sidebelastningen på bilen. Girkassen vil da forskyve sjaltepunktet slik at uønsket girskift i en kurve unngås, og man opprettholder maksimalt pådrag ut av svingen.

Audi RS6 blir introdusert i Norge i løpet av høsten.

Kilde: Møller/Audi

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.