Seat Leon Cupra R

Seat Leon Cupra RFullblods gatebil
SEAT´s nye modell - León Cupa R med 1,8 20 V 210 Hk - setter nye standarder, ikke bare for SEAT selv, men for markedet som helhet. Den nye modellen er ikke bare den raskeste og kraftigste modellen fra SEAT, den benytter også et helt nytt sportslig understell for den ultimate kjøreopplevelse.

SEAT León Cupra R´s har flere høydepunkter:

- den kraftigste og mest sportslige SEAT som noensinne er bygget
- den første modell som er produsert av SEAT Sport - divisjonen som er ansvarlig for de mest eksklusive SEAT produktene
- den har 210 hk, seks-trinns girkasse og et avansert forhjulsdrevet sportslig understell
- den er utviklet i fellesskap mellom SEAT´s tekniske senter i Martorell og SEAT Sport


Bokstaven "R" og ordet "Cupra" er begge symboler på det ultimate sportslige uttrykk innen SEAT´s modellrekke. SEAT León Cupra R er den kraftigste forhjulsdrevne bilen i sitt markedssegment, utviklet med god hjelp av SEAT Sport og deres ekspertise innen motorsport. 

"Agile chassis" Understellet er et såkalt "Agile Chassis" eller sportsunderstell med nye sportsfjærer som innbefatter en kombinasjon av relativt myke fjærer med stivere dempere og stødigere fjærbensoppheng. SEAT León Cupra R har funnet det riktige samspillet mellom kraft og kjøreegenskaper, sikkerhet og presisjon, hurtighet og kontroll. León Cupra R har naturligvis ABS-bremser som standard, samt siste versjon av ESP (elektronisk stabilitetsprogram), bremseassistanse system, ventilerte skivebremser foran og bak, samt antispinn system (TCS).

Sportslig "look" Grillen er fremtredende med redesignede støtfangerne og inkluderer en liten spoiler på undersiden. Den har større luftekanaler for å forbedre luftstrømmen til to ladeluftkjølere og for kjøling av bremser. León Cupra R har gjennomgående et minimalistisk uttrykk med rene linjer, men med noen typiske SEAT kjennetegn som spoileren bak på kanten av taket. Bilen har i seg selv et meget sportslig uttrykk med 17" aluminiumfelger og Recaro sportsseter, men for dem som ønsker et enda mer sportslig preg på bilen kan man få pakken med røde Brembo bremsekallipere og 18" aluminiumfelger som ekstrautstyr. 

Interiøret i León Cupra R er fritt for overflødige elementer - instrumenttavle, gulv og setetrekk er alt i sort. Den stilige elegansen er fremhevet ved den hvite bakgrunnen i instrumentpanelet, stålfargede pedaler og fotstøtte, samt rød søm på girspaken og en "R" sydd inn i hodestøttene. Elektronisk klimaanlegg og radio/CD-spiller er standard.

Kilde: Møller/Seat


SEAT León Cupra R er 163 kg lettere enn León 4 Cupra med V6-motor og firehjulsdrift. León Cupra R med 1,8 liters motor og 210 Hk har et dreiemoment på 270 Nm i området 2.100 - 5.000 omdreininger per minutt. Bilen gjør 0 til 100 km/t unna på 7,2 sekunder og har en toppfart på hele 237 km/t.


SEAT León Cupra R er en spesialmodell og forventet produksjon i 2002 er ca. 725 biler. Dette er SEAT´s spydspiss og selve symbolet på egenskaper SEAT står for. Bilen er snart klar for bestilling og pris er kr. 419.900,-

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.