Audi A1 quattro - den tøffeste gutten i klassen

Audi A1 har allerede rukket å bli en suksess. Siden lanseringen i Norge høsten 2010 er det solgt over 1.600 biler. I andre halvdel av 2012 lanseres den nye toppversjonen, Audi A1 quattro med 256 hester under panseret.

6-trinns girkasse og quattro firehjulsdrift gir Audi A1 quattro kjøreegenskaper som få biler i småbilklassen kan utfordre. quattro-systemet er bygget på en hydraulisk elektronisk styrt lamellkobling og elektronisk differensial brems. Både chassiset og den elektromekaniske styringen er modifisert og tilpasset firehjulsdriften.
 
Audi A1 quattro skiller seg også ut med egen design. Bilen leveres kun i fargen isbrehvit med taket lakkert i sort høyglans. Også de 18"store aluminiumsfelgene i turbindesign er lakkert hvite som bilen. Den kraftige frontspoileren, singel-frame grillen i sort høyglans og de røde detaljene i frontlyktene gir Audi A1 quattro et skarpt uttrykt forfra. Bak er det den særegne takspoileren, bakluken med sort høyglans og ikke minst de kraftige eksospottene på hver side som røper at dette er en av få Audi A1 quattro. Bilen skal nemlig kun bygges i 333 eksemplarer.


 
Audi A1 quattro er 3,99 meter lang, 1,74 meter bred og 1,42 meter høy. Det gjør den noen centimeter lengre enn en vanlig Audi A1. Innvendig skiller også Audi A1 quattro seg ut med egne designelementer og rikholdig standardutstyr. S sportssetene er trukket i sort skinn og har røde kontrastsømmer. De røde kontrastsømmene går igjen i interiøret og på multifunksjonsrattet sitter bilens serienummer.
 
Blant standardutstyret finner man xenon plus frontlykter, fjernlysassistent, lys- og regnsensor, parkeringsystem bak, tyverialarm, nøkkelløs betjening og cruise control. MMI navigasjon plus med DAB-radio, CD-veksler og Audi music interface i kombinasjon med Bose høytalersystem på 465 watt er også standard. Med Audi connect kan navigasjonsystemet kobles mot Google Earth og bilens passasjerer kan koble seg på bilens eget WLAN.
 
Prisen på Audi A1 quattro er ikke klar.
Kilde:MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.