Nye Volkswagen e-up

Volkswagens nye fullelektriske bil, e-up! får sin verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt den 10. september 2013. Volkswagen i Norge er første marked som lanserer nye e-up!

allerede fra den 26. august kan norske kunder forhåndsbestille bilen som kommer med topp sikkerhet og fullspekket av attraktivt utstyr. Prisen for nye e-up! er fra kr. 182.700,- eks. frakt og levering. Markedsintroduksjonen i Norge er i oktober.

Nye elektriske up! er den første el-bilen fra Volkswagen i nyere tid. Med en startpris på kun kr. 182.700,- for en svært godt utstyrt bil med blant annet navigasjon, automatisk klimaanlegg, ladekabler med mer, er dette en bil som vil appellere til en svært bred kundegruppe som ønsker å kjøre elektrisk. At bilen har mye standardutstyr vises i ekstrautstyrslisten som kun består av en teknikkpakke til kun kr. 2700,- kroner, metallic lakk til kr. 2400,- og et panoramasoltak til kun kr. 6500,-. Inkludert frakt og leveringsomkostninger tilbys kundene en fullspekket elektrisk bil som har satt en ny standard for sikkerhet i småbilklassen til under kr. 200.000.

Den fullelektriske e-up vil komplementere småbilen e-up! som i sitt første år ble Norges mest kjøpte bil i sitt segment. Den satte en ny standard for sikkerhet blant småbiler med blant annet city nødbrems som standard (5 stjerner i Euro NCAP 3-dørs variant).

Volkswagen e-up! har en elektrisk motor på 82 hk, en 1-trinns automatgirkasse og et dreiemoment på 210 Nm fra første stund. Dette gjør at bilen som kun veier 1085 kg reagerer kjapt og akselererer fra 0 til 100 på kun 11,3 sekunder. Volkswagen e-up! har en rekkevidde på opptil 160 km, alt avhengig av temperatur og førers kjørestil. Batteripakken er satt sammen av 204 battericeller av den nye typen Li-Ion plassert under hele bilen, som gir et lavt tyngdepunkt og gode kjøreegenskaper. Dette er også avgjørende for å bevare plass slik at man har tilnærmet like god plass i både kupé som bagasjerom i en e-up! som i en vanlig up!.

Bilen har et innovativt og enkelt system hvor bilføreren kan gjenvinne energien ved oppbremsing til å lade batteriet og dermed få lengre rekkevidde. Forskning viser at en rekkevidde på 16 mil dekker behovene for de fleste av oss i hverdagen på vei til eller fra jobb.

Eierne av nye e-up! får tilgang til en egen APP som gjør at el-bil brukerne for eksempel kan se statusen på kapasiteten til batteriet, sørge for at bilen er ferdig oppvarmet mens den lades slik at rekkevidden maksimeres på kalde dager. Det samme kan man gjøre på en varm dag med kjøling av bilen mens den lades.

- Nye e-up er klargjort for hurtiglading. Det er en stor fordel for kundene, siden det vil øke rekkevidden og gjøre el-bilen enda bedre for bruk på lengre distanser  -  det er også bra for miljøet, legger Ulf Tore Hekneby til.

- Sammen med flere andre tyske og amerikanske bilmerker har Volkswagen utviklet en helt ny standard for hurtiglading, som også har blitt den nye standarden for EU. Det er en enkel og svært driftssikker standard. Nå må myndighetene i enda større grad komme på banen og få fart på utbyggingen av hurtigladernettverk av den nye standarden, sier Hekneby.

Nye e-up! kommer med 5 års/100 000 km Norgesgaranti på bilen og 8 års fabrikkgaranti på batteripakken, noe som gir kundene god forutsigbarhet.  Mobilitetsgarantien er lik som for Volkswagens øvrige modeller.

- Det skal være trygt og godt å kjøpe en el-bil, slår Hekneby fast.

Hele 57 av Volkswagens 72 forhandlere vil selge elbiler. Dette utgjør en betydelig investering i Volkswagens nettverk både når det gjelder infrastruktur og opplæring.  -Det betyr at vi legger til rette for at kunder skal kunne kjøpe en el-bil fra oss og få tilgang på kvalifiserte forhandlere spredt ut over landet, understreker Hekneby

-Vi har store forventinger til nye e-up, som markerer starten på en viktig fase for Volkswagen som merke. Vi skal bli ledende på ladbare biler, og e-up vil neste år etterfølges av både fullelektrisk Golf og en ladbar hybrid av Golf, sier Ulf Tore Hekneby.


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.