Nye SKODA Octavia RS

Nye SKODA Octavia RS får sin verdensdebut på Goodwood Festival of Speed 10. juli. Den tsjekkiske produsenten fortsetter sin offensive modellstrategi med å lansere toppmodellen av nye SKODA Octavia.

Tredje generasjon Octavia RS/Octavia stasjonsvogn RS forsterker inntrykket nye Skoda Octavia har skapt med effektive motorer, sportslig design og innovativ teknologi.

o Ren kjøreglede - nye SKODA Octavia RS
o Perfekt kombinasjon av sportslighet, plass og praktiske løsninger
o 0 til 100 km/t på 6,8 sekunder, toppfart 248 km/t
o 2 nye motorer, bensin eller diesel: bedre ytelser, lavere forbruk, mindre utslipp
o Innovativ teknologi: nye førerhjelp systemer og progressiv styring
o Bi-xenon hovedlys med integrert LED kjørlys
o Verdenspremiere på Goodwood Festival of Speed 10. juli, 2013

Nye SKODA Octavia RS med en 2 liter TFSI bensinmotor gjør unna 0 til 100 km/t på
6,8 sekunder og når en toppfart på 248 km/t (med manuell 6-trinns girkasse). Den nye modellen tilbyr alle verdiene som vi allerede kjenner fra nye SKODA Octavia som ble lansert i vår: høy funksjonalitet, stor plass, høy aktiv- og passiv sikkerhet, utmerket komfort og det til svært gode priser!

Octavia RS leveres med 2 nye moderne motorer, valgfritt med en to-liter TFSI bensinmotor (220 hk) eller en to-liter diesel på (184 hk).

Sammenlignet med andre generasjon Octavia RS, gir de nye motorene bedre ytelser samtidig som
forbruket er opptil 19 prosent lavere enn forgjengeren. Start-Stop og Brake Energy Regeneration er standard på nye SKODA Octavia. Manuell girkasse er standard for begge motorene, men i tillegg leveres DSG automatgirkasse som tilleggsutstyr, begge med seks gir.

Moderne og tilpasset fjæring gjør Octavia RS til en kompakt sportsbil med sportunderstell som standard. Bilen er senket 12mm sammenlignet med standard Octavia (Octavia RS stasjonsvogn: 13 mm). Den nyutviklete multi-link bakakselen er også standard. For en mer sportslig kjørestil leveres Skoda Octavia RS med en elektro-mekanisk progressive styring. Takket være denne teknologien, kan føreren gjøre mindre rattutslag og fremdeles oppnå den ønskede svingradien.

Ny SKODA Octavia RS med den nye karakteristiske SKODA grillen skiller seg fra de andre modellene med RS merket i grillen, de spesielle luftinntakene, ny RS støtfanger  med intergerte tåkelys og nye  bi-xenon hovedlys med integrerte  LED kjørelys. Baklyktene har også fått den nye typiske Skoda looken med LED teknologi i baklyktene. Dette sammen med nyutviklede lettmetallfelger i fra 17-19 tommer gjør at Oktavia RS skiller seg ut!
 
Sammenlignet med 2 generasjon Octavia RS, har bilen vokst i lengen, (+88 mm, combi +86 mm) og i bredden med (+45 mm). Samtidig er akselavstanden øket med 102mm.

SKODA Octavia RS har sort og sporty interiør med nyutviklede RS-design sportsseter for fører og passasjer foran og et sporty 3-eket ratt med  perforert skinn som  standard. Gearspak og håndbrekk er også trukket med skinn, og pedalene er laget i rusttfritt aluminum.

Nye SKODA Octavia RS er blant de sikreste I sin klasse. I tillegg kan du velge mellom det ypperste av førerassistent systemer som Front Assist med city nødbrems, Lane Assist som hjelper føreren å holde bilen I sitt felt, Multikollisjonsbrems som automatisk trer i kraft ved en kollisjon, Proaktiv passasjerbeskyttelse som forbereder fører og passasjer på en eventuell kollisjon og tretthetsvarsling er standard. Ved en kollisjon vil de omfattende passive sikkerhetselementene som er innbygget i bilen sørge for den best mulige beskyttelsen av fører og passasjerer.  SKODA Octavia RS leveres med ni kollisjonsputer som standard.

I Norge leveres Octavia RS blant annet med standardutstr som Amundsen navigasjon med  5,8 tommer touch screen, Canton Sound system med 10 høytalere og subwoofer og Driving Mode Selection (valg av kjøremodi).

Nye SKODA Octavia RS vil få sin premiere i forbindelse Goodwood Festival of Speed
10. juli i år. Prisene forventes å bli klare i løpet av juni, og da starter også frohåndssalget. De første bilene kommer til Norge i september.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.