Nye Audi S3 vises på Paris Motor Show

Under panseret på tredje generasjon Audi S3 sitter en helt ny 2.0 TFSI turbomotor. Den firesylindrede motoren yter 300 hk og har et dreiemoment på 380 Nm.

Turtallsperren slår først inn på 6800 omdreininger og den nye motoren er spesielt tilpasset nye Audi S3.Konstruksjon er kompakt og motoren veier kun 148 kg.

Sprinten 0-100 km/t gjøres unna på 5,1 sekunder med automatgirkassen S tronic. Med manuelt gir dekkes den samme distansen på 5,4 sekunder. Toppfarten er sperret på 250 km/t. quattro firehjulsdrift sørger for sportslig og maksimalt grep i enhver situasjon. Eksoslyden er sportslig og ved visse hastigheter åpnes egne spjeld slik at lydbildet blir enda kraftigere.
 
Til tross for ytelsene er forbruket moderat. Ved blandet kjøring bruker nye Audi S3 med S tronic automatgir 0,69 l/mil, det tilsvarer et CO2-utstlipp på 159 g/km. Med manuell girkasse er tallene 0,70 l/mil og 162 g/km.
Sportsunderstellet til nye Audi S3 senker bilen med 25 mm sammenlignet med Audi A3. 18" aluminiumsfelger og Audi drive select er standard. Føreren kan dermed selv påvirke karakteristikken på akselerasjon, girskiftene til S tronic automatgirkassen og styringen. Styringen er dessuten progressiv slik at den ved høyere hastigheter og skarpe svinger fremstår som mer direkte enn ved normal komfortkjøring.
Bagasjerommet har et volum på 365 liter og øker til 1100 liter dersom bakseteryggene felles ned. Audi ultra lettvektteknologi og utstrakt bruk av aluminium gir Audi S3 en egenvekt på 1395 kg. Sammenlignet med forrige generasjon er dermed over 60 kilo slanket bort.
 
Nye Audi S3 er skarp i designen. S spesifikke detaljer som egen grill, egen front- og hekkspoiler, egen takspoiler, speilhus i aluminiumoptikk og de fire ovale eksosrørene skiller nye Audi S3 fra Audi A3. Interiøret er kledd i sort med kontrastsømmer. Sportseter i skinn og stoff er standard, flere skinnkvaliteter og egne S sportseter er også tilgjengelig. Med Audi connect kan bilens navigasjonssystem kobles mot Google Earth samtidig som bilen får sin egen WLAN hotspot. Høyttaleranlegg fra Bang & Olufsen, adaptiv cruise control og panoramasoltak er også tilgjengelig. Audi S3 kan dessuten, som den første bilen i sin klasse, også leveres med LED-hovedlys.
 
Nye Audi S3 leveres i 14 ulike lakkfarger, der i blant Panther Black og Estoril Blue som er forbeholdt Audis S modeller. Bilen premierevises på bilutstillingen i Paris og lanseres 1. kvartal 2013. Prisen er ikke klar.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.