Ny Volkswagen up! får toppscore på sikkerhet

De nye sikkerhetssystemene med alle assistanse-systemene som er installert i Volkswagen up! og nye Volkswagen Beetle ble vurdert av Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Begge bilene fikk fem av fem mulige stjerner.

I tillegg ble Volkswagen up! tildelt Euro NCAP Advances Award for bilens innovative nødbremsfunksjon. Dette gir den nye småbilen fra Volkswagen et godt forsprang i forhold til konkurrentene i sin klasse. Aldri har en bil i denne klassen fått fem stjerner og Euro NCAP Advances Award før når det gjelder sikkerhet. Dette gjør Volkswagen up! til best i sin klasse.
 
I vurderingen trekkes spesielt resultatene av front- og sidekollisjonstestene fram og bilen kom også godt ut i den såkalte whiplash-testen. Andre ting som ble trukket frem var setebeltet varsling for alle seter og at ESP antispinn, er  standard.
City nødbrems funksjonen blir automatisk aktivert ved hastigheter mellom 5 og 30 km i timen. Systemet benytter en lasersensor som skanner et område på 10 meter foran bilen. Hvis bilen nærmer seg noe som står stille uten at føreren reagerer, bremser bilen automatisk. Avhengig av hastighet og trafikksituasjon, kan funksjonen dempe en kollisjon, eller forhindre den helt. City Nødbremsfunksjon er standard på Volkswagen up! i Norge
 
Etter Golf, Golf Cabriolet, Jetta, Passat, Polo, Scirocco, Sharan og Tiguan er UP! og Beetle  det niende og tiende kjøretøyet fra Volkswagen som får fem stjerner av Euro NCAP.
 
-    Dette er nok et bevis på at Volkswagen prioriterer sikkerhet høyt, sier direktør for Volkswagen Ulf Tore Hekneby
Kilde:MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.