Ford Transit WRV

Ford Transit WRVVerdens raskeste Ford Transit

Det finnes kun ett eneste eksemplar av denne bilen i hele verden, og det skal man kanskje være glad for. Den har nemlig en toppfart på 209 km/t, og å bli forbikjørt av en varebil i slike hastigheter skaper blant annet mye luftforstyrrelser.

Ford Transit World Rally Van (WRV) er varebilenes svar på Ford Focus WRC. I likhet med standardutgaven av Ford Transit har også WRV en 2.4-liters Duratorq turbodieselmotor med ladeluftkjøling, men her er det hentet ut 165 HK og et dreiemoment på imponerende 410 Nm. Det betyr blant annet en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på under åtte sekunder, så med en toppfart på 209 km/t er det bare å holde seg fast.
Innvendig er Ford Transit WRV utstyrt med veltebøyler, sportsseter i karbonfiber og et Pi System 2 dataanlegg av samme type som Colin McRae og Carlos Sainz har i sine biler.
Ford Transit WRV var forleden på Norges-besøk, og vakte naturligvis berettiget oppsikt.


Utvendig har Ford Transit WRV samme farger som Ford Focus WRC. Men herfra går de to bilene hver sin vei.
Ford Transit WRV er innredet som en ekte rallybil, med datastyrt rally-instrumentering, seter i karbonfiber og veltebøyler.

Ford Transit med med luftfjæring
I disse dager starter Ford levering av den nye Ford Transit-serien med luftfjæring på utvalgte modeller. Dette er en fjæringstype som gjør at bilen påvirkes mindre av om den kjøres tom eller fullastet. Samtidig har luftfjæringen en knele-funksjon som gir redusert lastehøyde eller senket innstig på bussutgavene.

En annen av årets Ford Transit-nyheter er AMS-transmisjon, som betyr at sjåføren kan velge mellom automatisk eller manuell gearing. Ved manuell gearing styres sjaltingen med to brytere på rattet.

Nok en Ford Transit-nyhet er en kraftigere 2.4-liters Duratorq turbodieselmotor med ladeluftkjøling. Sammenlignet med den opprinnelige 120-hesteren utvikler nykommeren 5 HK mer og 45 Nm mer dreiemoment, slik at dreiemomentet nå er 285 Nm.


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.