Den nye Mondeo-generasjon

Når den internasjonale bilutstillingen i Detroit åpnet for pressen var de stort fokus rettet mot den ny CD-klassemodellen Ford Fusion, som vil få både forbrenningsmotorer, hybridløsning og «plug-in» hybrid.

Sistnevnte vil ifølge Ford bli verdens mest drivstoffeffektive mellomklassebil, med 2,3 liter pr. 100 km
Men i et europeisk perspektiv er det enda viktigere at Fusion gir de første signalene om neste generasjon globale Ford Mondeo. Denne modellen kommer i salg i Europa og Asia i 2013.
 
Blant Fords målsettinger med den nye mellomklassebilen er å dokumentere løftet om å være verdens ledende - og en av verdens ledende leverandører av drivstoffeffektive biler. Men Ford har åpenbart ikke glemt at et attraktivt utseende også er med på å skape kjøpelyst.
 
Ifølge en pressemelding som ble offentliggjort i Detroit mandag representerer Fusions front en videreutvikling av Fords globale designspråk for mellomstore og mindre biler. Det bør bety at den også viser hvordan en rekke andre europeiske biler vil komme til å presentere seg kommende modellskifter.
 
Fusion - som avdekker grunntrekkene i en kommende Mondeo-generasjon - fremstår med en lav og slank silhuett, kompakte dimensjoner, renskårne linjer og betydelig eleganse. Blant annet er den et klart brudd med mange av dagens mellomklassesedaners konvensjonelle treboks-form.

 Samtidig er det lagt stor vekt på å videreføre Fords filosofi om å legge inn teknologi som gjør sjåførens oppgave enklere og tryggere og personen bak rattet til en bedre sjåfør.
 
På Fords nye mellomklassebil vises dette gjennom syv «må ha»-teknologier, deriblant filholdersystemer, adaptiv cruise control, auto start-stop (der denne teknologien for første gang kombineres med automatgir) og aktiv parkeringsassistanse, der bilen i praksis lukeparkerer seg selv.
 
Fusion vil også få SYNC og My Ford Touch, der sjåføren kontrollerer og styrer sentrale funksjoner i bilen med stemmen, via en berøringsskjerm eller med knapper.
 
Modellen som vises i Detroit vil kunne leveres med både forhjulsdrift og firehjulsdrift. Hvorvidt dette også vil gjelde kommende Mondeo vil først bli klart mot slutten av 2012, når flere detaljer om den nye modellen offentliggjøres.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.