Citroen Pluriel

Citroën C3 Pluriel har verdenspremière på Den Internasjonale Bilutstillingen i Paris høsten 2002.
De mange C3-modellene er et synlig bevis på Citroëns dynamikk og kreativitet, og C3 har siden lanseringen oppnådd stor suksess internasjonalt.

Nå står enda en stor C3-nyhet for tur :   
Da C3 Pluriel skulle få sin form, lot designerne seg inspirere av konseptbilen "Démonstrateur Pluriel" som første gang ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 1999, deretter i Geneve og i Paris i 2000.  Konseptbilen representerte med sin modularitet noe helt nytt innen bildesign.

Dette spennende konseptet er nå blitt en realitet og Citroën har funnet tekniske løsninger som gjør det mulig å tilby en bil som kan forvandles med enkle grep, alt etter behov, ønsker, fritidsaktiviteter...
Med C3 Pluriel er man et steg nærmere en "idealbil" :

Den kan være en tre-dørs personbil, en åpen personbil, en cabriolet, en 4-seters spider og en spider pick-up.
C3 Pluriel er 1,55 meter høy, det vil si 3 cm høyere enn C3.  Den har en lengde på 3,93 meter og bredden er 1,69 meter.  Innvendig høyde foran er på 90 cm.
Bagasjerommet er på 267 liter.


C3 Pluriel Personbil:
C3 og C3 Pluriel bygges på den samme plattformen og ligner hverandre både når det gjelder karosseriets form og de generøse plassforholdene.
C3 Pluriel har alle kvalitetene til 5-dørs modellen C3 med hensyn til utstyrsnivå, sikkerhet og komfort. Ikke desto mindre er karosseriet til C3 Pluriel helt unikt og gir bilen sin særegne karakter. C3 Pluriel er en bil man forelsker seg i ved første øyekast på grunn av dens helt spesielle design og sjarm.

C3 Pluriel Panorama:
De fire sidevinduene er styrt elektrisk, og når de senkes - og bilen er uten midtstolpe - får man den rene panoramautsikt.  Det elektriske taket kan settes i mange forskjellige åpningsposisjoner og kan foldes bakover slik at man frigjør hele takets overflate.  På denne måten forvandles en personbil til en åpen bil for fire passasjerer.

C3 Pluriel Cabriolet:
C3 Pluriel forvandles enkelt fra en vanlig personbil til cabriolet. Det myke taket folder seg sammen på bakluken og sammen felles de ned i et rom under gulvet i  bagasjerommet. På en liten stund gjøres C3 Pluriel om til en cabriolet med et helt annerledes utseende.

C3 Pluriel Spider:
Det tar bare noen sekunder for en person å forvandle C3 til en Spider med fire seter, og dette helt uten verktøy.  Det som må gjøres er å åpne mekanismene som låser buene foran og bak, for så å ta buene helt av.  Forvandlingen til Spider fremhever de rene linjene til C3 Pluriel og gir bilen enda en ny dimensjon.

C3 Pluriel Spider Pick-Up:
C3 Pluriel Spider Pick-Up gjør bilen svært anvendelig til frakt av fritidsutstyr og annet.  Den bakre delen av bilen har et helt nytt og praktisk system :  Bakluken
kan slåes ned og dette gjør innlastingen enkel.  Det er i tillegg mulig å frakte lange og tunge gjenstander, som man lett får plassert på det flate bagasjeromsgulvet, og det er til og med mulig å sitte på klaffen når bilen står stille (tåler 100 kg).
Baksetene nedfelles i gulvet, og dette gir et stort og plant lasterom helt til ryggen av forsetene.

Motorer
Ved den internasjonale lanseringen, vil C3 Pluriel være tilgjengelig med to bensinmotorer : 1.4i (55 kW CEE/ 75 Hk DIN) og 1.6i (80 kW CEE/ 110 Hk DIN). Begge er utstyrt med girkassen SensoDrive som standard.  Denne har både en manuell (sekvensiell) funksjon og en automatfunksjon.

Citroën C3 Pluriel og det norske markedet
C3 Pluriel vil bli introdusert på det norske markedet i løpet av våren 2003.
Modellprogrammet er foreløpig ikke fastsatt.

Kilde: Citroën

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.