Alfa Romeo Giulietta - Nå med TCT automatgir

Nå kommer Alfa Romeo Giulietta med automatgir. Med den prisbelønte 1,4t bensinmotoren på hele 170 HK i kombinasjon med automatgir får man klassens laveste CO2-utstlipp for en bensinmotor.

Fiat Powertrain Technologies (FPT) har utviklet en 6-trinns dobbeltclutch girkasse, med lynrask respons og som er utrolig miljøvennlig.

Fra et teknisk synspunkt består girkassen egentlig av to girkasser, hver med egen clutch. Dette gjør at girvalg og selve giringen foregår mens det gjeldende giret fortsatt er innkoblet. Girskiftene foregår raskt og mykt, ved å gradvis koble fra den ene til den andre clutchen. Dette garanterer kontinuerlig dreiemoment, og dermed også veigrep.
Alfa TCT samhandler med alle de elektroniske systemene I bilen. Girkassen er fullintegrert med DNA-velgeren, som gir flere kjøreoppsett i en bil, og tilpasses i forhold til kjørestil og kjøreforhold. I tillegg snakker girkassen med bremsesystemet, styresystemet, motorstyringen og stabilitetskontrollen.

Alfa TCT er også kombinert med Start&Stop-systemet. Sammen reduserer disse to systemene drivstofforbruk og CO2-utslippene.

Girkassen kan brukes både som en helt automatisk girkasse, men også som en sekvensiell girkasse, avhengig av om sjåføren vil ha en mer komfortabel eller sportslig kjøreopplevelse. I sekvensiell modus, girer man ved å bevege girspaken opp eller ned, eller med kontrollene på rattet (ekstrautstyr).

Girkassen er tilgjengelig på 1.4 MultiAir 170 HK bensinmotor og 2.0 JTDM-2 170 HK dieselmotor. Girkassen bidrar til at begge motorene får reduserte CO2-uslipp, henholdsvis 13 gram på bensinmotoren og 5 gram lavere.
Kilde: Alfa Romeo

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.