Piping fra bremser?

Jeg lurer på hva som egentlig er grunnen til at det av og til piper litt i bremsene. Jeg hadde bilen på service for et knapt år siden, og da byttet de både bremseklosser og bremseskiver fremme. Når jeg kjører sakte (typisk kø-kjøring med stadige stopp), så har jeg lagt merke til at det kommer en liten pipelyd fra forhjulene i det jeg slipper opp bremsepedalen og hjulene begynner å trille igjen. Det er egentlig ikke noe stort problem, men hvor kommer lyden fra?  
Bil: VW Vento, automat   Modell: 1994   Km stand:  110000

Hilsen
  Nodi

 
Svar:
Dette vil nok sikkert være en liten friksjonslyd fra bremseklossene dine ja! Men om det gjør noe er vanskelig for meg å bedømme! Er det treghet i calipperen på en av sidene, eller at en av slangene er litt innsnevret kan dette bety at bremsene henger litt og at det er derfor at pipingen kommer. Gå innom et bilverksted og be dem om å kjøre en bremsetest for å se om bremse henger eller kjenn på hjulene etter en kjøretur. Takk for spørsmålet og velkommen igjen til bilinform.

 Klikk her for å spør bilmekanikeren

Kommentarer   

#1 Wanderer 18-08-2009 11:55
Hos forhandler sa det at jeg skulle smøre litt kobberfett på baksiden av klossene (NB! Ikke på den siden som har kontakt med bremseskiven!!) Har prøvd dette, men er ikke helt kvitt problemet ennå.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Fartsbøter

Fartsbøter

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.