Bmw 520- blitt mye hvit røyk av eksosen

heisann.
jeg har en bmw 520, 1996 modell, som har gått 232000.
i vinter frøs radiatoren sunt, men har byttet den og bilen ble helt iorden igjen. men nå i det siste har de blitt mye hvit røyk av eksosen, bruker unormalt mye bensin. Om jeg tenker etter går den litt ujevnt på tomgang. Har også brukt unormalt mye kjølevann. Men da radiatoren røk, byttet vi alt kjølevannet, og de vart luft i systemet, noe som er iorden igjen nå, Men kan dette være grunnen til at den har brukt litt mye kjølevann i de siste, grunnet luft bobler o.l? Det som er rart er at kjølevannet har ikke kommet ut, iallefall ikke menst bilen har stått i ro, har ikke sett noen dammer. Videre så bruker den ingen olje, oljen er ikke grå men helt vanlig, ingen grums under olje lokket.
Kort sagt: Bilen bruker unormalt mye bensin og kjølevann, fjusker litt på tomgang, og oljen er helt normal. Har også kjørt med den i 2 uker, så er rart det ikke har skjedd noe om det er toppakninga?
Håper på raskt svar!!!

Svar:
Hvit røyk er tradisjonellt fordampet kjøleveske. (Svart røyk er tilsvarende olje) Det du ser nå er all sannsynligvis vann som kommer inn i brennkammer fra vannkanalene i blokka/topp. Det er rett og slett vann som er fordampet med eksosen. En kompresjonstest vil sannsynligvis avsløre hvilken sylinder som lekker eller slipper inn vann. Vannforbruket vil jo også være ustabilt, synke. Ofte vil heller ikke temperaturen på motor være riktig i forhold til det normale.
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.