Tesla Model X

Tesla Model X er den nyeste modellen fra den amerikanske elbilprodusenten Tesla. Tesla Model X blir en av de råeste SUV-ene på markedet. Og den er avgiftsfri.

Produksjonen starter sent i 2013, mens leveransene starter tidlig i 2014. I dag åpnet Tesla for forhåndsreservasjon av SUV-en.

- Dette vil bli vår viktigste, og den med høyest volum, når den kommer i salg, sa Tesla-sjefen Elon Musk i forbindelse med avdukningen torsdag.


Bilen deler omkring 60 prosent av arkitekturen med den kommende Model S og skal veie omkring 20 prosent mer, i underkant av to tonn.

Som tilvalg kan bilen leveres med en ekstra motor som gjør den firehjulsdreven, i tillegg til å øke dreiemomentet med 50 prosent. Bilen rommer syv voksne personer, og innehar som vanlig, bra med ytelser. Null til 100 km/t skal gå unna på under fem sekunder - det er raskere enn en Porsche 911. Og ifølge Tesla-sjefen kommer det også en raskere "performance"-modell.

Batteriene er skjult under gulvet, og sørger for at tyngdepunktet ligger lavere enn i noen annen suv. Dermed skal kjøreegenskapene være deretter.

Batteripakken er på 60 eller 85 kWt, noe som skal gi en rekkevidde på mellom 340 og 435 kilometer


Prisen skal ligge i nærheten av prisen på Model S i USA, det betyr mellom 50.000 og 90.000 dollar, etter hvilken utgave og rekkevidde du trenger.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.