Skoda Octavia RS- familiebil med racinggener

familiebil med racinggenerNye Skoda Octavia RS har et diskret og elegant design. Men ikke la deg lure. Dette er tidenes kraftigste og raskeste serieproduserte Skoda.Når du vrir om tenningsnøkkelen i nye Skoda Octavia RS, forstår du raskt at dette ikke er en uskyldig familiebil.


Den hissige lyden fra den 2-liters turboladde TFSI-motoren på 200 hk, gjør det klart for omgivelsene at dette ikke er en bil du ypper deg mot. Ytelsene står i stil til lydbildet: Skoda Octavia RS sedan gjør unna 0 til 100 km/t på 7,3 sekunder, mens stasjonsvognutgaven når 100 km/t etter 7,5 sekunder. RS-utgaven av Skoda Octavia vil fra august 2006 også kunne leveres med en 2-liters TDI-motor på 170 hk.

Utseendemessig skiller RS-utgaven seg fra en vanlig Skoda Octavia, med markert luftinntak og runde tåkelys i fremre støtfanger, spoiler på bagasjelokket, doble eksospotter, 17-tommers aluminiumfelger og RS emblemet. Bilen ligger 20 millimeter lavere enn en vanlig Octavia og leveres i tillegg med grønne bremsekalipere, støtlister lakkert i bilens farge og grønntonet glass i frontruten. Innvendig gir sportssetene i RS-design, 3-eket sportsratt i RS-design, skinn og krom på girspak og håndbrekk, eget RS-design på instrumentene samt en rekke aluminiumsdetaljer den rette sportsfølelsen.

Lista over standardutstyr på nye Skoda Octavia RS er lang. Blant annet leveres bilen med Climatronik klimaanlegg, Stream radio/CD-spiller med 8 høyttalere, xenonlys med lysassistent, elektriske speil og elektriske vinduer foran, TPM dekktrykkskontroll og fjernbetjent sentrallås. Det mest imponerende med bilen er likevel prisene; sedanutgaven med fem dører, 200 hk og 2-liters TFSI-motor koster fra kroner 384.900. Stasjonsvognutgaven koster kun 10.000 kroner mer, nemlig fra kroner 394.900.

Kilde: skoda-auto.no

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.