Range Rover Evoque hotteste SUV-nyhet

Før fjorårets lansering av Range Rovers nyeste modell, Evoque, omtalte norske medier bilen som høstens hotteste SUV-nyhet. Allerede før prislappen ble offentliggjort, var det solgt 160 av den her hjemme.

Nylig ble modellen kåret til Årets Autofil-bil 2011, med god margin foran Ferrari FF og Ford Focus på henholdsvis andre- og tredjeplass, av magasinets lesere og journalister. Det er første gang bilmagasinet overrekker trofeet til en engelsk bil.

- Dette er en pris som henger høyt for oss, særlig siden Autofil er et blad av og for de med lidenskap og kunnskap om bil, sier Rune Pedersen, salgsdirektør i Land Rover Norge.


Internasjonal oppmerksomhet
Senest i januar i år mottok Evoque utmerkelsen The North American Truck of the Year under det prestisjefulle North American International Auto Show i Detroit, etter å ha blitt vurdert av 50 amerikanske journalister. Det er Land Rovers første NATOTY-utmerkelse, og den siste internasjonale utmerkelsen Range Rover Evoque har mottatt siden lanseringen i september.

- Innovasjon, håndtering, ytelse, sikkerhet, kjøreglede, samt hvor mye man får for pengene, er kategoriene Evoque ble vurdert innenfor. Ekstra stolte er vi over å ha vunnet over sterke konkurrenter som BMW X3 og X1 og Audi Q5 og Q3, forteller Pedersen.

Andre internasjonale priser som har drysset over den populære bilen, er blant andre Autoweeks Best of the Best, Bloomberg News Crossover Car of the Year og Road & Travels International Truck of the Year. I England har Evoque blitt kåret til Årets bil av flere medier, som Auto Express, The Sun og Top Gear.

2000-tallets sveitsiske lommekniv
- Det visuelle er betydelig vektlagt, med Victoria Beckham som designkonsulent. Som en praktisk familiebil, uten å være en folke-SUV, gikk bilen rett inn i det populære segmentet for små og mellomstor SUV/Crossover. Dette er konseptbilen som kom på veien, samtidig som det er den billigste Range Roveren noen sinne, sier Pedersen.

- Fjoråret ble et travelt og trivelig år for våre forhandlere. Som Top Gear skriver, er Evoque "2000-tallets sveitsiske lommekniv". Det er den minste Range Roveren hittil, men den har samtidig mer enn nok av Land Rover-gener i seg, fortsetter salgsdirektøren.

- En av de vakreste bilene der ute
Range Rover-entusiast og programleder for Top Gear, Jeremy Clarkson, begrunner den gjeve Top Gear-prisen Car of the Year 2011 med at Evoque er blant de vakreste bilene der ute, og likevel har den samme terrengfunksjonen som sin storebror, og er i stand til å rive et tre opp med røttene.

- Etter en kort tur vil du hate den, men etter en mil begynner du å lure på om du skal bytte bil. Den oppfører seg pent, styringen er god og bremsene effektive. Kjørekomforten er makeløs. Den er behagelig og mykere enn en standard Range Rover, skriver han i anmeldelsen.

Range Rover Evoque har allerede vunnet over 50 priser på verdensplan.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.