Gubbebilen Mazda 2

Mazda 2 er en småbil litt utenom det vanlige, Ikke har den tøft design, ikke er den sprek, og heller ei særlig prisgunstig.

Mange konkurrenter
Ser vi på konkurrentene er det mange om benet i denne klassen. Blant annet Mitshubishi Colt og Nissan Micra, begge i samme størrelse og prisklasse, men med sprekere motor. Ser vi på andre alternativer i samme prisklasse, kan både Ford Fiesta og VW Polo leveres til omtrent samme pris, og i tillegg større motor.

Frister med det lille ekstra?
For å tiltrekke seg oppmerksomhet, må produsentene derfor tilby det lille ekstra. Maza forsøker å komme med en standard småbil, uten så mye småfristelser å lokke med. Noe som neppe er særlig vellykket i denne klassen. Ikke engang kan den by på lekkert design, prismessig er den ikke noe utenom det valige. Rett og slett er det vel egentlig ingen ting som i frister noe særlig ved denne bilen. Merkenavnet Mazda måtte eventuelt være det eneste, men det er etter vår mening ikke godt nok for å velge en slik bil, med mindre man kun bryr seg om kvalitet, og lite om design. 

1,2liter eller 1,25liter?
Vi tok alikevel Mazda 2 med på en testrunde. Når det gjelder spesifikasjonenen, prøver Mazda å sette en ny standard, de benytter seg nemlig av to desimaler på motorstørrelsen. For i følge Mazda er ikke dette en vanlig 1,2 liters motor, men en 1,25 liter! Vi velger alikevel å forholde oss til en desimal, som de fleste andre og forholder oss til at Mazda 2 har en 1,2 liters motor.

Ett motoralternativ
Mazda 2 er med andre ord utstyrt med en 1,2liters motor med 75 hestekrefter. Det er også det eneste alternativet i salg i Norge. Alt utstyr du kan få er plassert i bilen allerede, så har du først bestemt deg for en Mazda to, er det neste valget kun fargen. Metallic-lakk kan du riktig nok velge mot et tillegg på kroner 4.000,- 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.