Audi topper med R8 i Paris

Audi topper med  R8 i ParisDette er supersportsbilen med racing-gener som få bilprodusenter kan matche: Audi R8, som bygger på teknologien fra legenden med samme navn, avdukes under bilutstillingen i Paris.

                                                                       Mer...  

                                                             

Lav, bred og utstyrt med en aggressiv, midtmontert 4,2-liters V8 FSI-motor som yter 420 hk, sprinter Audi R8 fra 0 til 100 km/t på 4,6 sekunder. Med quattro-grep og svært god aerodynamikk, passerer speedometernåla så vidt 300 km/t før kreftene tar slutt. Maksimalt dreiemoment på 430 Nm nås mellom 4500 og 6000 omdreininger i minuttet. 90 prosent av denne kraften er tilgjengelig hele veien mellom 3500 og 7600 omdreininger i minuttet.

Audi topper med  R8 i ParisDet sier seg selv at Audi R8 blir stjernen på Audis stand under bilutstillingen i Paris. Supersportsbilen bygger på erfaringene fra Le Mans-legenden ved samme navn. Audi R8 skrev seg inn i motorsportshistorien ved å vinne det ekstreme 24-timersløpet fem ganger og legenden har stått sentralt i utviklingen av Audis unike FSI bensininnsprøytingsteknologi. Med dette som bakteppe, bærer supersportsbilen Audi R8 på en heftig arv.

Hver detalj ved Audi R8 understreker at dette er en supersportsbil bygget for å forsvare denne arven. Førerkupeen er plassert langt frem for å gi plass til V8eren som sitter midtmontert rett foran bakakselen. Dette bidrar til en vektfordeling på 44 og 56 prosent mellom frem- og bakaksel. Sammen med et ekstremt lavt tyngdepunkt, en bredde på hele 190 centimeter og siste generasjon quattro sikrer dette at bilen ligger klistret til underlaget. Selve karosseriet, interiøret og motoren er bygget i det siste innen lettvektsmaterialer, noe som gir 3,75 kilo per hk.
Designet er dynamisk og effektivt: Fronten har fått Audi-familiens nye grill med solide luftinntak plassert på hver side. For første gang er Audis fire ringer plassert på panseret over grillen. Skråstilte og avanserte frontlykter med LED-teknologi gir bilen et futuristisk og aggressivt uttrykk, som understrekes av de kraftige luftinntakene som er montert bak sidedørene. To par solide enderør og hekkspoiler som automatisk folder seg ut i høye hastigheter, avslutter den kompakte supersportsbilen.

Audi R8-kjøpere kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse og R tronic girkasse. Også her setter arven fra Le Mans-legenden Audi R8 sitt preg. Girspaken er formet som en joystick og med spaker på hver side av rattet kan sjåføren gire lynraskt. Sportsrattet og den presise elektromekaniske styringen reagerer på alle sjåførens ønsker. Audi R8 kan også utstyres med dempersystemet "Audi magnetic ride" der datakontrollerte elektromagneter justerer støtdempernes egenskaper hundrevis av ganger i sekundet for maksimalt veigrep.
Audi R8 hviler på 18-tommers lettmetallfelger med 235/40 dekk (front) 285/35 (bak) som standard.

I tillegg til Audi R8, kommer Audi med flere spennende nyheter i Paris. Suksessen Audi A6 vises frem med en helt ny FSI-motor på 2,8 liter. V6-motoren yter 210 hk og serverer et dreiemoment på 280 Nm mellom 3000 og 5000 omdreininger i minuttet. En nyutviklet enkel, men effektiv styring av ventilene gir maksimal kjøreglede og minimalt forbruk. Takket være denne teknologien kuttes drivstofforbruket med hele 10 prosent.

Kilde: Pressemelding MøllerGruppen

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.