×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

BMW koker

  • heike.
  • Emneforfatter
  • Besøkende
  • Besøkende
12 år 2 måneder dager siden #6147 av heike.
BMW koker opprettet av heike.
hei her om dagen begynte min BMW 520i 97mod gått 230000km å koke, tok ut termostaten men det hjalp ikke, kan det være vannpumpen eller????
Mer
12 år 2 måneder dager siden - 12 år 2 måneder dager siden #6148 av Raptor
Besvart av Raptor i emne Sv: BMW koker
Har bilen oppført seg normalt og ikke på forhånd er kjørt varm (overheatet) så tviler jeg på toppakningen. Hvordan var vannnivået når dette skjedde?

På en del modeller har skovelhjulet vært iplast og aksling i stål. Ved flere tilfeller har skovelhjulet løsnet og "parkert" og ikke fulgt aksel. Vannpumpa har derfor mistet sin effekt. Vannpumpa må skiftes. Når du skifer vannpumpe så pass på å lufte systemet godt etterpå via lufteskruen like ved termostat eller på noen modeller på både radiator og termostathus.

Dette gjøres ved at du etterpå fyller opp med frostveske til det nesten renner over. Følg blandingsforhold frostveske/vann. Start opp og sett spjeldene til varmeapparat på fullt inkl. vifta på fullt til varmapparat. Følg nøye med her på vannet og temperaturen inkl evt. lekkasje på evt. den nye vannpumpa om du velger å gjøre dette selv. Etterfyll vann etterhvert når termostat åpner og vannet begynne å sirkulere. Under denne prosessen må du ikke forlate bilen. Lufteskruene har du åpnet på forhånd og lar all luft passerer ut her til det renner bare vann/frostveske. Når det ikke "poffer" ut mer luft her er systemet ok. og skruen(e) kan skrues til. Kjør en kort tur og følg med temperaturen og evt. etterfyll.

Jobber med fly/aviation/displaypilot men bil er ingen unntak..
Moderator: Raptor
Tid til å lage siden: 0.091 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.