Futt og fart i Irland i 2009

Futt og fart i Irland i 2009Etter suksessen med Rally Ireland i 2007, skal Irlands North West være vertskap for World Rally Championships 2009. Starten skulle tradisjonen tro gått i Monte Carlo, men for første gang på tretti år, brytes den. Irsk jord er i stedet åstedet for startskudd og kruttsalver.

Festen starter 29. Januar i Enniskillen, Fermanagh, mens avslutningen finner sted i Donegal, som slynger seg langs kysten. Siste delen av løpet, vil bli sendt live til et stort TV- publikum. Hovedkvarteret befinner seg på Clarion Hotel i Slingo, og vil også være sentrum for alle aktiviteter og festligheter.

Navn som Petter og Henning Solberg, Mikko Hirvonen, Jari- Matti Latvala, Per- Gunnar Andersson og Toni Gardemeister, står på plakaten.

- Rally er en utrolig spennende og ikke minst krevende sport. Det å utfolde seg i Irlands North West, i et utfordrende og vakkert landskap, er spennende og vi håper det vil trigge både deltakere og tv- seere. Regionen har også store muligheter til å posisjonere seg som turistdestinasjon, sier Steven Roberts, Manager i Nordic Region.

Rally Ireland 2007 ble en stor suksess. Det var første gangen Irland arrangerte en del av WRC. Løpet trakk 250 000 seere og gav 48 millioner euro i inntjening for regionen. I tillegg ble løpet fulgt av svimlende 62 millioner mennesker i over 180 land, noe som gav en kjempemulighet for Irland som turistdestinasjon.

For mer informasjon og fullt program www.rallyireland.org 

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.