Audi a6 Oljelekkasje

Kategori: Spør mekanikeren

Jeg har en Audi a6 1998 2,5 TDI som lekker (drypper) olje. Km 303 000 ca

Jeg er ganske grønn på bilmotor men har et øye for å lære fort. Skal ta historien fra bilen kom i litt eie. Turboen, bunnpanna og multiremien er byttet ved merkeverksted. Noen uker kanskje en god mnd. etter turboen ble byttet begynte det svette litt olje (slik at du ser dråper på bakken, men ikke en dam). Men hvor det lekker fra er 1000kr spørsmålet. Først tenkte vi det var slurv fra verkstedet som byttet bunnpanna å tok denne av og gjorde denne ren og pen. la ny masse før vi skrudde det sammen, i god tro at det ville løse problemet. Den gang ei. Spørsmålet mitt er da, kan verkstedet som satt inn turboen slurvet? Kan det oppstå noe lekkasjer i den forbindelse? Dråpene kommer ganske midt på bilen i området med bunnpanna litt over mot passasjersiden.

Vi har hat bilen opp på løftebom men ikke mulig og se inn hvor der lekker fra. Det kan være lengre fremme en bunnpanna også da den har dråper på seg. (Grunnen til at jeg tenker bakover er at man får olje på fingrene om man stikker dem opp langs bak oljepannen ) Jeg håper du kan si noen mulige plasser lekkasjen kan komme fra så har jeg litt mer mulighet å feilsøke på det før den blir levert på verksted. På forhånd takk!

Svar:
Oljelekkasjer er jo forholdsvis greie og lokalisere så her er det nok bare og kjøre opp/over en bukk igjen og inspisere mer.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.