Mads Østberg var sjettemann i Spania

Mads Østberg fullførte VM-runden i Spania med en sjette plass totalt i sin Ford Fiesta RS WRC, og han kunne si seg fornøyd med helgens innsats. Etter tre kjørte dager har de lagt bak seg 18 fartsetapper på tilsammen 406,52 kilometer.

- Asfaltkjøringen min går fortsatt framover, og jeg er veldig fornøyd med helgens prestasjoner. Det har vært veldig gøy å kjøre denne helgen, men en krevende første dag på grus, sier Mads Østberg.

RACC Rally de Espana har hatt base i badebyen Salou, en time sør for Barcelona. Rallyet er det eneste løpet i VM som blir arrangert med to forskjellige underlag, både grus og asfalt prøver.

På fredag ble det kjørt hovedsakelig på grus, og det var en dag preget av lite sikt og mye støv som hang igjen på etappene. Fredag kveld var både fører og kartleser utfordret da de kjørte gjennom en mørklagt kveldsprøve, og selv med fire minutters start interval var det vanskelig å se.

Lørdag var det klart for andre del av Rally Spania, og rallybilene ble klartgjort for asfalt oppsett fredag kveld. Det ble også kjørt en av de lengste prøvene i VM på 45,97 km to ganger.

Selv med bremseproblemer på etappene før service både lørdag og søndag, er han veldig fornøyd med asfalt delen av rallyet. På den nest siste etappen i dag kjørte han inn til en tredje tid, likt med Ford føreren Mikko Hirvonen.

- I går var det bremsepedalen, i dag var det min egen feil som venstre bremset for mye på starten av den første prøven. Men vi fikk luftet bremsene før neste prøve, og etter det har det flyti bra. De to siste prøvene i dag gikk veldig bra, og vi har også satt noen gode tider, sier Mads Østberg.

12 av 13 VM runder er kjørt, og Rally Wales er det siste løpet i Verdensmesterskapet som gjenstår. Førstkommende helg kan du finne Mads Østberg på Oslo Motor Show, som blir arrangert på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Topp 10 Rally Spania:
1. S. LOEB 0.0
2. M. HIRVONEN +2:06.9
3. J. LATVALA +2:32.4
4. D. SORDO +3:24.1
5. K. MEEKE +5:15.0
6. M. ØSTBERG +5:54.2
7. E. NOVIKOV +9:31.8
8. H. SOLBERG+9:40.1
9. D. KUIPERS +11:13.8
10. J. HÄNNINENS +13:49.2

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.